Rapport: København førende i grøn vækst

Bæredygtighed

23/5/14 7:55

Suleman Haider

Ny rapport fra London School of Economics fremhæver København for at være verdensførende indenfor grøn vækst.

København er førende indenfor grøn energi og udpeges nu som rollemodel for andre byer med grønne vækstambitioner i ny rapport fra det ansete, britiske universitet London School of Economics.

I rapporten "Copenhagen: Green Economy Leader Report" konkluderes det, at København er en af verdens førende grønne byøkonomier og en rollemodel.

Rapportens konklusioner er bemærkelsesværdige, fordi de viser, at Københavns mangeårige satsning på at blive grøn by ikke blot har en miljø- og klimamæssigt effekt, men også har været en vigtig kilde til økonomisk vækst og beskæftigelse de senere år. 

På enkelte parametre er København ligefrem verdensførende.

Det gælder blandt andet byens fysiske planlægning og udformning, innovationskraft, et højt uddannelsesniveau, høj beskæftigelsesgrad, lav CO2-udledning og løbende miljømæssige forbedringer.

- Endnu en gang bliver det slået fast, at København er verdensførende indenfor grøn vækst, men rapporten påpeger også, at København skal blive ved med at træffe kloge og modige politiske beslutninger, hvis vi skal beholde førertrøjen på.

- Rapporten dokumenterer, at grøn omstilling og vækst går hånd i hånd i Københavns Kommune, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Rapporten bliver fredag fremlagt som led i arrangementsrækken "Sharing Copenhagen Masterclass", som gennemføres i anledning af Københavns kåring til Europas miljøhovedstad i 2014.

- København har overhalet mange byer i kapløbet om at etablere en grøn økonomi. Byen hviler imidlertid ikke på laurbærrerne, men satser på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, siger forskningsleder bag rapporten Graham Floater.

Læs også: Grøn omstilling sikrer vores forsyning med energi

For at København skal nå sin målsætning om at blive CO2-neutral, skal hovedstaden fortsat gennemføre energi- og ressourcebesparelser, og der vil være behov for omfattende politisk opbakning, konkluderer rapporten.

Det gælder på områder som fjernvarme, energioptimering, affaldshåndtering og mindre CO2-udledning fra transportsektoren.

Rapporten er lavet af LSE Cities på London School of Economics i samarbejde med Københavns Kommune.

/ritzau/

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.