Rapport: Kommuner bryder loven om kriminelle unge

Velfærd

21/03/2014 10:28

Landets kommuner har håndteret knap hver anden sag i direkte strid med serviceloven, viser stikprøve.

Landets kommuner er ikke er gode nok til at håndtere kriminelle børn og unge, påpeger en ny rapport fra Ankestyrelsen ifølge Berlingske.

Ankestyrelsen har undersøgt 297 sager fra 1. juli 2012 til 30. juni 2013, hvor politiet underrettede de sociale myndigheder med en mistanke om kriminalitet hos børn og unge.

Omkring hver anden af sagerne, 46 procent, bliver håndteret i direkte strid med serviceloven, skriver avisen.

Kommunerne, der er anonymiserede i rapporten, overhører ofte advarsler, og de tøver, når problemerne bliver tydelige. Et lovkrav om at udarbejde en foreløbig handleplan inden syv dage efter politiets underrettelse, bliver særligt ofte brudt, skriver Berlingske.

Det er ikke tilfredsstillende, understreger socialminister Manu Sareen (R) over for avisen.

- Ankestyrelsens undersøgelse viser, at kommunerne skal træde langt mere i karakter på det her meget vigtige område. Jeg forventer, at kommunerne lever op til kravene i serviceloven, siger Manu Sareen, der vil tale med Kommunernes Landsforening, KL, om problemstillingen.

Det er tredje år i træk, at Ankestyrelsen foretager en undersøgelse af kommunernes indsats, og det er også tredje gang at en lovstridig sagsbehandling påpeges.

Linda Nielsen fra Det Kriminalpræventive Råd mener, at en tidlig indsats er afgørende for, at børn og unge ikke kommer ud i alvorlig kriminalitet.

- Derfor tegner undersøgelsen et problematisk billede, fordi kommunerne ikke opfylder reglerne. Og fordi det ikke er blevet bedre, siger hun til Berlingske

Hun siger, at det er "et seriøst problem for samfundet", hvis kommunerne ikke tager reelt hånd om de unge.

KL siger til Berlingske, at de vil vente med at besvare kritikken, indtil undersøgelsen er blevet studeret nærmere.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce