Regeringen prioriterer psykiatrien med satspuljepenge

Velfærd

09/10/13 9:52

100 millioner kroner bliver smidt i retning af psykiatrien, erfarer Ritzau

Regeringen ønsker at afsætte 100 millioner kroner årligt mellem 2014 og 2017 til psykiatrien, erfarer Ritzau.

Pengene skal findes i de satspuljemidler, som regeringen indleder forhandlinger om onsdag i Finansministeriet. Ifølge Ritzaus oplysninger udgør de 100 millioner kroner en stor del af de samlede midler, der skal forhandles om og prioriteres.

Står det til regeringen, skal pengene følge op på nogle af de anbefalinger, som psykiatriudvalget afleverede i fredags til sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Fordelingen skal nu drøftes med de andre satspuljepartier på et møde i Finansministeriet.

Psykiatriområdet er allerede blevet løftet økonomisk de senere år, blandt andet med satspuljeaftalen 2012-2015.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.