Regeringen udskyder sundhedsreform igen - nu til 2019

Sundhed

27/11/2018 22:35

Nick Allentoft

Det bliver først i det nye år, at regeringen fremlægger sundhedsreform. Der er for travlt, siger minister.

Regeringen skyder sin sundhedsreform til efter nytår, da der er for travlt med de nuværende forhandlinger om finanslov og en ny folkeskoleaftale. 

Det skriver sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) tirsdag aften på Facebook.

- Inden jul skal en vigtig finanslov, der kan understøtte vækst og velfærd i hele landet, og en aftale om en bedre folkeskole med styrket faglighed og kortere skoledage være på plads. 

Følg sundhedsdebatten

Vi samler de væsentlige historier fra sundhedsområdet lige her. 

Vær med i temaet - bliv redaktør på DenOffentlige. Skriv til os for at høre mere

- Det skaber i den grad politisk pladsmangel, inden den søde juletid nærmer sig, skriver hun.

Sundhedsreformen vil i stedet blive præsenteret i januar. 

Ved Folketingets åbning i oktober var der ellers lagt op til, at den ville komme senere samme måned. Så blev den skubbet til efter efterårsferien. I sidste uge lovede finansminister Kristian Jensen (V) så, at sundhedsreformen ville komme efter finansloven, men inden jul. 

Ellen Trane Nørby mener, at reformen fortjener bedre behandling, fordi den berører alle patienter og har indvirkning på kommuner og regioner. 

- Den fortjener god tid til at blive diskuteret, debatteret og forhandlet. Den tid er blevet for knap inden jul, skriver hun. 

 

S: Zigzag kurs

- Vores sundhedsvæsen zigzagger, der er ikke sat en kurs. Og der er heller ikke fundet løsninger på det, som er de virkelig store udfordringer i sundhedsvæsenet, siger Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

Regionerne har deres egen sektion

Regionerne spiller en central rolle for hele sundhedsområdet. Derfor samler vi alle historier om og fra regionerne og sundhedsområdet på en selvstændig sektion lige her.

Også SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, er bekymret over, at sundhedsreformen udskydes igen.  Hun henviser blandt andet til, at sygehuse døjer med "alt for mange patienter og stresset personale". 

- Det får vi i hvert fald ikke løst, det går selvsagt ud over patienterne. 

- Det ser ud til, at flere og flere patienter lander mellem to stole i samarbejdet mellem kommuner og regioner, fordi ingen af dem synes, de har råd til at tage sig af det, der skal foregå, fra man er færdigbehandlet og til, at man kan klare sig selv igen. 

- Det er faktisk det allerstørste problem. Det er et stort problem allerede, og det er ærgerligt, at regeringen ikke har mere travlt med at få løst det her problem, siger Kirsten Normann Andersen. 

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har ikke ønsket at tilknytte yderligere kommentarer til det opslag, hun sendte ud på Facebook.

 

Mest Læste

Annonce