Venstre er indbudt til forhandlinger i Finansministeriet klokken 14.30, og to timer senere klokken 16.30 er det Dansk Folkepartis tur, erfarer Ritzau.
Venstre er indbudt til forhandlinger i Finansministeriet klokken 14.30, og to timer senere klokken 16.30 er det Dansk Folkepartis tur, erfarer Ritzau.

Regeringen vil forhandle finanslov med V og DF

Politik

26/11/13 1:33

Freja Eriksen

Regeringen vil forsøge at få en aftale om finansloven med Venstre eller DF. Corydon har et konkret tilbud med.

Forhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten om næste års finanslov er nu så fastlåste, at regeringen indkalder Venstre og Dansk Folkeparti til forhandlinger tirsdag.

Ifølge Ritzaus oplysninger er regeringen klar med et reelt tilbud til oppositionspartierne, som man tror kan åbne forhandlingerne med blå blok.

Venstre er indbudt til forhandlinger i Finansministeriet klokken 14.30, og to timer senere klokken 16.30 er det Dansk Folkepartis tur, erfarer Ritzau.

Venstres hovedkrav til forhandlinger med regeringen er en fremrykning af de skattelettelser til erhvervslivet, der i vækstpakken er blevet aftalt med regeringen.

Venstres finansordfører Peter Christensen fastslog tirsdag formiddag over for Ritzau, at regeringen kan vise sin vilje til at forhandle med Venstre ved at fremrykke skattereformens aftalte lettelser for virksomheder fra 2015 til 2014.

- Vi har fra starten sagt til regeringen, at det er en god indgang til at forhandle finanslov med os, at vi fremrykker de lettelser for små og mellemstore virksomheder, som vi aftalte i vækstpakken, til næste år i stedet for i 2015, siger Peter Christensen.

Det er uvist, om det netop er en fremrykning af selskabsskattelettelserne, som regeringen vil tilbyde Venstre.

Invitationen til Venstre og Dansk Folkeparti kommer efter en dramatisk mandag på Christiansborg, hvor regeringen først vakte stor opsigt ved helt usædvanligt at gå ud og præsentere alle dele af regeringens udkast til en aftale om næste års finanslov.

Dermed fik danskerne for første gang indblik i, at regeringen har tilbudt Enhedslisten én milliard kroner årligt til et permanent løft af ældreplejen. Ifølge regeringen er pengene nok til, at Enhedslisten kan få indfriet ønsket om at sikre ældre bad to gange om ugen.

Men Enhedslisten har blankt afvist udspillet. Retten til bad skal skrives ind i serviceloven, ellers bliver der ikke nogen aftale, lyder det fra politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL), som om nødvendigt vil tage et valg på minimumrettigheder, hvis regeringen ikke giver sig.

Efter et møde sent mandag aften med finansminister Bjarne Corydon (S), fastslog Johanne Schmidt-Nielsen dog, at Enhedslisten vil møde op til nye forhandlinger med regeringen tirsdag. 

Ifølge Ritzaus oplysninger er der dog endnu ikke sat tid på et nyt møde med Enhedslisten.

/ritzau/

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.