Region Syd: Bonusordning og effektivitet sikrer garanti

Velfærd

15/11/13 8:50

Høj effektivitet betyder tilfredse patienter, mener Region Syddanmark, som lever op til udredningsgarantien.

Patienter i Region Syddanmark kan som de eneste patienter i landet helt regne med, at sundhedsvæsnet i deres region finder frem til, hvad de fejler, inden for en måned.

Region Syddanmark lever således som den eneste region op til den udredningsgaranti, der trådte i kraft den 1. september, og det skyldes høj effektivitet i regionen, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

- Vores udgangspunkt er, at det er godt for patienten og godt for samfundsøkonomien, at der er effektivitet i sundhedsvæsnet, siger han.

- I langt de fleste tilfælde er vi i stand til at udrede patienterne inden for garantien. Vi har sat en ære i at have en høj effektivitet - altså behandle flest patienter for pengene, siger han.

Ifølge Carl Holst er der indtil nu 19 patienter, som har benyttet muligheden for at få deres diagnose udredt på et privathospital, fordi garantien på en måned ikke kunne overholdes på deres lokale sygehus.

De områder, hvor der ifølge regionsformanden har været en pukkel af henvisninger, der stod i vejen for garantien, har regionen indført kontant bonusordning for at få personalet til hurtigere at arbejde puklen af.

Carl Holst holder fast på, at den høje effektivitet ikke går ud over patienterne - tværtimod.

- Når jeg kommer rundt i det ganske land, så møder jeg sjældent borgere, der siger, "jeg havde en dårlig oplevelse, fordi det var så effektivt", siger han.

- De fleste siger, "jeg havde en god oplevelse, fordi det var så effektivt. Fra det øjeblik jeg kom til modtagelsen til jeg blev behandlet, gik der kort tid" og så videre. Jeg mener faktisk, at der er lighedstegn mellem effektivitet og patienttilfredshed, tilføjer Carl Holst.

Ifølge Politiken indrømmer fire ud af fem regioner, at de ikke lever op til den såkaldte udredningsgaranti, som de indgik en aftale med regeringen om i juni 2012.

Garantien betyder, at syge danskere har ret til at få afklaret inden for en måned, om de lider af en fysisk sygdom.

I regionerne Midtjylland og Nordjylland mangler ifølge regionernes egne opgørelser over 30.000 patienter en afklaring, som også tæller patienter, der blev henvist til udredning før 1. september.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er dog ikke tilfreds, og hun vil derfor bede regionerne om en status på, hvordan det går med at leve op til udredningsretten.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.