Regionerne efterlyser ambitioner i psykiatrirapport

Velfærd

04/10/2013 11:56

Danske Regioner mener, at den nye rapport fra regeringens psykiatriudvalg mangler fokus.

Selv om Danske Regioner mener, at rapporten fra regeringens psykiatriudvalg rummer flere gode anbefalinger, mangler den ambitioner i såvel udredning som behandling.

Det mener regionernes formand, Bent Hansen (S).

- Her mangler ambitionerne - og en anerkendelse af, at moderne behandling af psykisk sygdomme bygger på specialisering, forskning, nyeste teknologi og byggeri, siger han i en skriftlig kommentar.

Han bakkes op af næstformand i Danske Regioner Carl Holst (V), der understreger, at en psykisk sygdom på linje med andre sygdomme kræver, at der er fokus på behandlingen.

- Bedre samarbejde om patientforløbene er vigtigt – men vi skal ikke glemme selve kerneproduktet, nemlig behandlingen af syge mennesker.

- Der synes jeg, at rapporten mangler klare faglige ambitioner. Der er en massiv overdødelighed hos mennesker med psykiske lidelser, og det gives der ikke nogen konkret løsning på i rapporten, siger Carl Holst.

Regeringens psykiatriudvalg fremlægger sin rapport fredag og slår fast, at der på en lang række områder er behov for at sikre psykisk syge bedre vilkår frem mod 2020.

Udvalget anbefaler blandt andet færre bæltefikseringer på de psykiatriske afdelinger, større inddragelse af de pårørende og højere kvalitet i behandlingen. Samtidig anbefales det, at der afsættes flere ressourcer til psykiatrien.

Og det anerkender Bent Hansen.

- Det er jo ikke sådan, at al udvikling og nytænkning nødvendigvis koster flere penge. Men alle de initiativer i rapporten er jo ikke gratis – og det anerkendes også i rapporten.

- Vi kunne have ønsket os, at rapporten havde tegnet en mere fokuseret retning for psykiatrien. Men nu begynder arbejdet med at lave en mere konkret plan og regionerne indgår gerne i drøftelserne, når planen skal laves, siger han.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce