Rekordmange børn får alkoholhjælp til forældre i julen

Velfærd

13/12/13 9:09

Især i juletiden søger børn og unge hjælp til forældre, der ødelægger julen ved at drikke for meget.

Julen er en tid, som mange børn ser frem til. Der er god mad og gaver i sigte, og ofte tilbringer man ekstra meget tid sammen med familien.

Men for børn med alkoholiske forældre er sagen en anden. Julehyggen kan hurtig falde til jorden, når mor eller far drikker.

Netrådgivningen Hope forventer, at antallet af børn, der søger hjælp til deres forældres alkoholproblemer, vil sætte rekord i år.

24.000 henvendelser regner rådgivningen med at have modtaget, inden året er omme. Især julemånederne får nemlig tallene til at skyde i vejret.

- Mange unge tænker på, hvordan det gik sidste jul. Juleaften endte med skænderier, eller at mor og far drak så meget, at de ikke var rare at være sammen med, siger projektleder for Hope, Allan Jonas, til Ritzau.

Mange børn og unge ringer ind for at forhindre, at julen ikke skal blive ødelagt af alkohol igen.

Siden hjemmesiden hope.dk blev lanceret i 2009, har flere og flere børn anonymt søgt hjælp på hjemmesiden.

Første år modtog hope.dk 18.666 henvendelser, mens tallet indtil videre er oppe på 22.000 henvendelser for 2013.

Problemet for mange børn og unge er, at deres omgangskreds tit går og taler om, at de ser frem til jul.

- Der er også et pres udefra. Vennerne glæder sig til jul, og på den måde bliver kontrasten større, siger han.

Mange af børnene tager byrden på deres skuldre og føler, at de skal løse deres forældres alkoholproblemer.

- Børnene er super loyale over for forældrene. Mange ser det som deres opgave at få mor og far til at holde op med at drikke. Der fortæller vi børnene, at det ikke er deres ansvar, siger han.

Hos Hope kan børnene få gode råd til at søge professionel hjælp, så forældrene kan komme i behandling, eller børnene kan få støtte.

Ifølge Hope er der i alt 122.000 danske børn, der vokser op i familier med alkoholproblemer.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.