Retssikkerheden i Skat får et dobbelttjek

Politik

13/4/14 10:17

Nick Allentoft

Skatteministeren vil genskabe borgernes tillid til Skat - både til skattelovgivningen og til sagsbehandlingen.

Den er så gal med retssikkerheden i det danske skattesystem, at skatteminister Morten Østergaard (R) iværksætter et omfattende dobbelttjek af retssikkerheden både i skattelovgivningen og blandt de medarbejdere i Skat, der skal forvalte reglerne.

Det skriver Politiken Søndag og opremser en stribe af de sager, der belaster Skat:

Tvivlsomme ejendomsvurderinger. Firmaer, der må betale en formue i sagsomkostninger, selv om de vinder over skattemyndighederne. Skattefolk, der bliver opfattet som overlegne og truende af borgere og virksomheder.

Det handler om at genskabe borgernes tillid til Skat, og det haster, siger ministeren i et interview med Politiken:

- Vi må bare være ærlige og erkende, at der har været alt for lidt fokus på retssikkerheden alt for længe. Nu skal der ske noget; retssikkerhed er min personlige mærkesag og lakmusprøven for min indsats som skatteminister.

Som første skridt på vejen har Morten Østergaard bedt Skats egen borger- og retssikkerhedschef, Margrethe Nørgaard, foretage en helt ny undersøgelse af retssikkerheden i Skats sagsbehandling. 

Det var netop Margrethe Nørgaard, der sidste sommer afleverede en stærkt kritisk rapport om forholdene i Skat.

Rapporten pegede blandt andet på tvivlsomme skatteafgørelser og i nogle tilfælde en rå og truende tone i Skats behandling af særligt 'mistænkte' skatteydere.

Morten Østergaard vil være helt sikker på, at alle tegn på "misforstået magtfuldkommenhed" er ryddet af vejen i Skat.

- Der må ikke være tvivl om, at vi har fået fjernet den dårlige kultur, siger skatteministeren til Politiken.

Han vil samtidig samle landets ypperste skatteeksperter, revisorer og advokater i bestræbelserne på at give skattelovgivningen en tiltrængt retssikkerhedsmæssig opdatering. 

De konkrete rammer for det arbejde lægger han sig fast på i de kommende uger.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.