Ringsted freder omstridt kommunaldirektør

26/6/12 10:34

Ritzau

Ringsteds kommunaldirektør slap med skrækken og undgår fyreseddel fra byrådet.

Ringsted Kommunes omdiskuterede kommunaldirektør Jacob Nordby beholder sit job.
Det står klart efter en lang debat og flere afstemninger i byrådet tirsdag aften, hvor Nordbys stilling var i spil, oplyser borgmester Niels Ulrich Hermansen (V).
- Det var en længere debat. Men han er stadigvæk kommunaldirektør, siger Niels Ulrich Hermansen.
Ud over borgmesterens parti stemte fem socialdemokrater og det enlige konservative medlem af byrådet for at lade kommunaldirektøren fortsætte.
Otte byrådsmedlemmer stemte for, at kommunaldirektøren skulle fyres, heriblandt Dansk Folkeparti og en enkelt socialdemokrat.
Jacob Nordby er kommet i skudlinjen for kritik på grund af sin ledelsesstil. Lokale medier har kunnet rapportere om en konfrontation med en tidligere socialdirektør og decideret ledelseskrise.
Det fik byrådet til at bestille en uafhængig rapport om forholdene. Den beskriver, hvordan medarbejderne har oplevet, at direktøren ikke kunne håndtere kritik, og at han har en "kort lunte".
Dansk Folkepartis Poul Nødgaard, der er tidligere folketingsmedlem og nuværende byrådsmedlem i Ringsted, har offentligt anklaget Nordby for ikke at have bragt orden i de "kaotiske forhold" på rådhuset.
Men Niels Ulrich Hermansen er glad for, at han kan beholde sin kommunaldirektør.
- Jeg er tilfreds med, at han får mandat til at arbejde videre med rapportens anbefalinger, siger borgmesteren.
Jacob Nordby er Ringsteds tredje kommunaldirektør inden for få år. I 2007 blev den daværende kommunaldirektør fyret efter under et år på posten. Hendes efterfølger forlod stillingen i 2010, fordi han fik et bedre tilbud.
Poul Nødgaard tror dog ikke, at kommunaldirektøren får lang tid på posten.
- Han mødes med mistillig af store dele af mindretallet. Der er ingen der tror på, at han kan ændre adfærd, siger Poul Nødgaard.
Han mener, at det kommer til at koste omkring en million kroner for kommunen at følge rapportens anbefalinger om coach-forløb og konsulenthjæp.
/ritzau/

Annonce