- Vi ser ikke nogen grund til at forhandle videre, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Foto: Andreas Bro

Rød blok er ikke nået til enighed om børnecheck

Politik

14/03/2014 14:30

Freja Eriksen

Regeringen har stadig ikke opnået Folketingets opbakning til den måde, børnechecken administreres på.

Regeringen står fortsat uden et flertal for sit ønske om at rette dansk lovgivning ind efter EU-Kommissionen, når det gælder EU-borgeres ret til dansk børnecheck.

Det står klart efter endnu et møde mellem regeringen, SF og Enhedslisten fredag eftermiddag, og dermed har regeringen stadig ikke opnået Folketingets opbakning til sin administration af børnechecken.

Det er Enhedslisten, der ikke ser nogen grund til at fortsætte forhandlingerne. Det oplyser partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Enhedslisten og regeringen er ikke enige om, hvor stort problemet med social dumping er. Vi ser ikke nogen grund til at forhandle videre, siger hun.

Hun mener, at regeringens forslag om id-kortet er fint og hurtig vil kunne vedtages, men det er slet ikke nok til at dæmme op for problemet.

- Regeringen har heller ikke fremlagt seriøse alternativer til arbejdsklausuler og kædeansvar. Derfor har vi sagt til regeringen, at vi ikke ser nogen grund til at fortsætte forhandlingerne, siger Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

- Men vi er klar til at vende tilbage til forhandlingsbordet, hvis regeringen sender os et nyt tilbud om tiltag, der for alvor kan dæmme op for den sociale dumping. 

Skatteminister Morten Østergaard (R) understreger nu, at "alle partier er i spil", når det gælder regeringens forsøg på at finde et flertal bag sit lovforslag om børnecheck.

- En aftale kræver villighed til at finde et kompromis. Man kan ikke bare komme til forhandlinger og smide krav på bordet, siger han.

SF har allerede meldt ud, at partiet ønsker en aftale. Og her ærgrer man sig over, at Enhedslisten har trukket stikket.

"Så ærgerlig! Stor pakke mod social dumping - Enhedslisten har sagt nej. Igen", skriver partiets skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, på Twitter.

Fredagens forhandlinger mellem regeringen, SF og Enhedslisten foregik over to halvlege. I mellemtiden havde regeringen desuden kontakt med Venstre og De Konservative.

Disse følere førte dog ifølge Ritzaus oplysninger ikke til nogen tilnærmelser mellem parterne.

Til gengæld har samtalerne mellem regeringen og blå blok undervejs i forhandlingsforløbet med rød blok været en af flere torne i øjet på Enhedslisten, der altså nu har lukket døren til forhandlingslokalet i bag sig.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce