S-borgmester og folketingsmedlem bakker op om S-kritik

Politik

04/4/14 9:01

Kritik af S-partitop er brudt ud i lys lue. Der er lagt op til rivegilde på partiets krisemøde senere fredag.

"Vores gamle arbejderparti (Socialdemokratiet) er mere end nogensinde før i krise."

Det konstaterer partiets folketingskandidat Kaare Dybvad, byrådsmedlemmerne Allan Andersen, Christina Krzyrosiak og Karim Arfaoui samt Annemarie Knigge, der er regionsrådsmedlem for partiet i Region Sjælland, i en kronik i Berlingske fredag.

Og kronikken bakkes blandt andet op af Odsherreds socialdemokratiske borgmester Thomas Adelskov.

- Borgerne oplever ikke, at socialdemokraterne står vagt om vores velfærdsgoder. Jeg synes også kommunalvalget viste, at der er mange flere socialdemokratiske vælgere, end meningsmålingerne afspejler, siger han til DR Sjælland.

- I lang tid har vi været under 20 procent. Ved kommunalvalget i Odsherred stemte 40 procent socialdemokratisk. Det er på landspolitikken, vi desværre taber vælgere til andre partier, konstaterer Thomas Adelskov.

Fredag eftermiddag skal statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til krisemøde med partiets hovedbestyrelse og kredsformænd i Svendborg. Og her vil hun møde kritik fra flere socialdemokratiske kredsformænd i Region Sjælland.

De mener nemlig, at partiet har mistet den røde socialdemokratiske tråd.

Og Socialdemokraternes folketingsmedlem i Kalundborg-kredsen, Rasmus Horn Langhoff supplerer kredsformændenes kritik og siger, at det er dybt utilfredsstillende, at meningsmålingerne i lang tid har ligget under 20 procent.

- Vælgerne siver til andre partier, fordi de ikke kan genkende vores gamle arbejderparti, siger han til DR Sjælland.

Kronikskriverne i Berlingske kræver, at der bliver plads til en debat hen over sommeren: Hvordan finder vi igen den røde socialdemokratiske tråd? De kræver også, at græsrødderne bliver inddraget i formuleringen af politikken.

De mener, der er brug for en værdipolitisk debat om retningen for partiet. Og en debat om, hvordan tilliden mellem partiets top og de menige medlemmer samt baglandet kan genetableres.

/ritzau/