S-DF spekulationer spidser til: Frederiksen og Thulesen Dahl i dobbelt interview

Politik

14/2/17 10:43

Nick Allentoft

I et interview med Fagbladet 3F afviser hverken DF eller S at danne regering sammen på et senere tidspunkt.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er blevet interviewet sammen af Fagbladet 3F. Her afviser ingen af de to at gå i regering sammen.

- Egentlig oplever jeg, at Kristian (Thulesen Dahl red.) og jeg arbejder meget på samme måde. Når der er et problem, der skal løses, så sørger vi for at finde et ordentligt svar. 

- Og det er faktisk lykkedes os på en række områder at gøre i fællesskab. Jeg er glad for samarbejdet, og hvad fremtiden bringer, det får fremtiden jo at vise, siger Mette Frederiksen til Fagbladet 3F ifølge Ekstra Bladet.

Spurgt om, hvorvidt Mette Frederiksen helt vil afvise at gå i regering med Dansk Folkeparti, siger formanden:

- Jeg tror, at jo tættere vi kommer på et valg, jo flere bogstavlege vil der være.

Til samme tema fortæller Kristian Thulesen Dahl, at partiet, der ellers trofast har peget på statsministre fra Venstre, også kan gøre andet.

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl trækker i land

- Betyder det (at DF pegede på en blå regering i 2015, red.) så, at tingene er fastfrosset eller støbt i cement i evig tid i forhold til, hvor positionerne er, spørger Thulesen Dahl retorisk og svarer:

- Nej, selvfølgelig gør det ikke det. Vi vil bruge al vores energi på at skabe muligheden for Dansk Folkeparti til at kunne lave et flertal med flere partier i Folketinget, siger han til Fagbladet 3F.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har historisk ikke været tæt på at danne regering. Ikke mindst på grund af nag, efter at Socialdemokratiets daværende formand Poul Nyrup Rasmussen i 1999 om Dansk Folkeparti sagde:

- Stuerene, det bliver I aldrig.

Det har ikke i første omgang været muligt at få en uddybende kommentar fra Socialdemokratiet.

Politisk ordfører Nicolai Wammen skriver dog på det sociale medie Twitter:

- Spændende melding fra Thulesen Dahl. S sætter pris på godt samarbejde om blandt andet topskat, pensionsalder og kollektiv trafik.

Hos Alternativet får udmeldingen partiets leder til at løfte øjenbrynene:

- En markant politisk markering fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. En ny FT-alliance vi andre nu må tage højde for, skriver Uffe Elbæk på Twitter.

V tror på forsat politisk troskab med DF Der er mere, der binder Dansk Folkeparti til Venstre end til Socialdemokratiet, mener Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.   - Vi har gennemført en lang række reformer med Dansk Folkeparti. Vi har i denne regeringsperiode gennemført mere end 40 stramninger af udlændingereglerne, siger Jakob Ellemann-Jensen.    - Socialdemokraterne løsnede dem, da de sad i regering. Vi har gennemført flere finanslove sammen. Altså: Når der skal føres politik, så ved vi jo godt, hvor det skal ske.   Historien viser, at Dansk Folkeparti har langt større chancer for at få gennemført sin politik sammen med Venstre end med Socialdemokratiet, mener Venstres politiske ordfører.   - Det er jeg helt sikker på, at de også er enige i. Bare fordi man ser to mennesker sidder og flirte i en sofa, og det er Valentines Day, så skal man jo ikke høre bryllupsklokker med det samme, siger Jakob Ellemann-Jensen.   Det overrasker ham ikke, at Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, ikke afviser, at DF og S kan danne regering sammen.   - Nu er det vel næppe op til mig eller René Christensen at afgøre. Men sidst jeg hørte DF's formand sige noget om regeringsdeltagelse, var til Folkemødet i sommer. Hvor han gerne ville i regering med Venstre, siger han.   Spørgsmål: - Men DF og S afviser en central del af regeringens politik?   - Jo, jo. Regeringspartierne har i fællesskab fremlagt et ambitiøst regeringsgrundlag. Selvfølgelig er det vores mål at gennemføre så meget af den politik som muligt, siger Jakob Ellemann-Jensen.   Medierne bør pille breaking-bjælkerne af historien, mener han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce