Flere rige og dermed stigende ulighed er godt for alle, siger Anders Samuelsen

Samuelsen: Stigende ulighed vil være sundhedstegn

Politik

05/04/2014 11:37

Nick Allentoft

Stigende ulighed vil være til gavn for alle, siger LA-leder, Anders Samuelsen, på partiets landsmøde lørdag.

- Jeg vil ikke beskyldes for at svigte de svageste.

Sådan lød det igen og igen fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, da han lørdag åbnede partiets landsmøde i København.

- Jeg vil ikke beskyldes for at svigte de svageste, fordi vores politik gør de rige rigere og giver flere mod på at investere og bruge deres formue i Danmark, siger Samuelsen.

- Vores ulighed kan gøre uligheden større, ja. Men det nytter ikke, kun at se det som noget galt. For det trykker ikke nogen yderligere nedad. At have en Messi på holdet gør da ikke holdet som helhed svagere, siger Samuelsen og fortsætter:

- Stigende ulighed vil være et sundhedstegn. For vi hæver jo bundlinjen. Kommer der vækst, kommer folk i arbejde, investeres der i handel og produktion, så bliver samfundet dynamisk og udvikler sig. Så vi alle sammen bliver rigere, understreger han.

Liberal Alliance har udviklet sig til at være et af de mest stabile partier i Folketinget, når det kommer til tilslutningen i meningsmålingerne.

Partiet ligger jævnt mellem de fire og op mod seks procent af stemmerne, men i månedsvis har Venstre og Dansk Folkeparti ligget så højt i målingerne, at de kan nøjes med Folketingets mindste parti, De Konservatives, mandater for at skrabe et flertal sammen.

Alligevel er der ingen rysten på hånden, når det kommer til kravet om, at partiets fire mærkesager om blandt andet lavere skat og mindre bureaukrati skal være en del af en eventuel kommende borgerlig regerings førte politik.

- Hvis ikke dét kommer på dagsordenen, så kan det faktisk være lige meget, hvad statsministeren hedder, lyder det fra Anders Samuelsen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce