Sareen: Kommuner skal stoppe Syrien-krigere

Velfærd

23/04/2014 12:33

Socialminister Manu Sareen opfordrer landets kommuner til at bruge "alle midler" for at stoppe Syrien-krigere.

Kommunerne skal "bruge alle midler" for at bremse trafikken af danskere, der tager til Syrien for at deltage i borgerkrigen på den ene eller den anden side.

Sådan lyder det fra social- og integrationsminister Manu Sareen (R), efter at forhenværende politiker og nuværende Mellemøst-kommentator Naser Khader på Facebook har talt for, at Folketinget laver en "samlet målrettet national strategi" for at sætte ind over for Syrien-krigerne.

- Der er kommuner, som er godt i gang og for eksempel etablerer mentor-ordninger. Men vi kan desværre se, at indsatsen ikke når alle. Kommunerne er derfor nødt til at bruge alle midler for at stoppe denne trafik til Syrien, understreger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

Ministeren skriver derfor nu ud til landets 98 kommuner for at indskærpe, hvilke forpligtelser og handlemuligheder de har i deres forebyggelsesarbejde.

- Men det er en fælles indsats, hvor vi fra centralt hold også skal gøre, hvad vi kan. Derfor har jeg også bedt Socialstyrelsen om at styrke indsatsen med rådgivning til kommunerne om forebyggelsesarbejdet over for de unge, siger han.

Ifølge PET er mindst 90 personer rejst fra Danmark til Syrien for at deltage i borgerkrigen. De fleste er unge mennesker mellem 16 og 22 år.

- Det er dybt bekymrende, at så mange unge tager til Syrien for at deltage i borgerkrigen. De sætter liv og lemmer på spil og risikerer at komme i kontakt med militante islamister, fastslår Manu Sareen og fortsætter:

- De bliver trænet i militære færdigheder, udsat for massiv militant propaganda og er i stor risiko for at blive mere radikaliserede, når de vender tilbage til Danmark.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce