Sareen om voldsrapport: Tallene er chokerende

Velfærd

05/3/14 9:39

Ny rapport viser, at danske kvinder er mere udsat for vold end kvinder i andre europæiske lande.

På næsten alle områder er de danske kvinder mere udsat for vold end i andre europæiske lande.

Det viser en ny EU-undersøgelse, og tallene chokerer ligestillingsminister Manu Sareen (R).

- Tallene viser, at der er rigtig mange kvinder, der har oplevet vold, både derhjemme og på arbejdsmarkedet, og det skal vi selvfølgelig gøre noget ved, siger ministeren.

Ifølge Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA) har 32 procent af de danske kvinder oplevet fysisk eller seksuel vold i et parforhold. EU-gennemsnittet er 22 procent.

40 procent af de danske kvinder er blevet udsat for vold af en, der ikke var deres partner, og det er den højeste procentdel i EU.

Ministeren påpeger, at danske kvinder, i modsætning til i mange andre lande, er ude på arbejdsmarkedet og særligt arbejder i omsorgsfag, hvor der er risiko for at blive udsat for vold.

Derfor ligger Danmark sammen med lande som Holland og Sverige højt i statistikken. Alligevel mener ministeren, at der er grund til at tage resultaterne alvorligt.

- Tallene vidner om, at vi må fortsætte den solide indsats, vi allerede har på det område, siger ministeren.

Til sommer præsenterer Manu Sareen en ny handlingsplan mod vold, og den aktuelle rapports resultater indgår i overvejelserne, når rammerne for de næste fire års indsats på området skal fastsættes.

Ud over at mange danske kvinder bliver udsat for vold, viser rapporten, at 75 procent af de kvindelige chefer har været udsat for sexchikane. Det problem vil Manu Sareen tage op med de faglige organisationer.

- En lille flig af den her rapport påpeger, at kvinder, der bevæger sig op i hierarkiet i erhvervslivet, oplever chikane. Jeg vil høre, om de faglige organisationer har erfaringer, som vi kan bruge til at bekæmpe de udfordringer, siger ligestillingsminister Manu Sareen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.