Seks fængslet efter gigantfund af kokain i Esbjerg

Ledelse

19/01/2016 11:12

Nick Allentoft

310 kilo kokain kan blandes og blive til 1200 kilo med salgsværdi på 800-900 millioner kroner. Seks fængslet.

Et fund af 310 kilo kokain hos en virksomhed i Esbjerg i juli sidste år har ført til optrevling af en international narkoring. 

Kokainen er usædvanligt ren og vurderes at kunne blandes op til 1200 kilo med en salgsværdi på gaden til 800-900 millioner kroner, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen fra politiets Task Force Vest.

Læs også: Kraftig kritik af politiet i ny bog

Den usædvanlige renhed gør fundet til danmarkshistoriens største kokainfund, mener han.

Seks personer er anholdt og fængslet i sagen, hvor efterforskningen er foregået for nedrullede gardiner. 

Anholdelserne er sket i Holland og Belgien. Foreløbig er en person blevet udleveret til Danmark med henblik på at blive tiltalt og komme for retten. Også resten kræves udleveret.

- Det er en sag af usædvanlige dimensioner. Det er en af danmarkshistoriens største beslaglæggelser. Vi har haft en stor international efterforskning, hvor vi har haft brug for alle vores kompetencer, siger Brian Voss Olsen.

Han udelukker ikke flere anholdelser i den store sag.

Brian Voss Olsen er leder af Task Force Vest, der er en særlig enhed inden for politiet, som beskæftiger sig med organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene og her altså også på tværs af landegrænserne.

Den person, der nu sidder varetægtsfængslet i sagen, er en 28-årig mand, der i november blev udleveret fra Belgien, oplyser hans forsvarer, advokat Erbil Kaya, til Ritzau.

- Han nægter sig skyldig. Han kender ikke noget til kokain, siger Erbil Kaya.

Den hemmeligholdte efterforskning begyndte efter beslaglæggelsen af de 310 kilo kokain i en container hos en virksomhed i Esbjerg 14. juli sidste år. Virksomheden er dog på ingen måde involveret i sagen, oplyser politiet.

Efterforskningen er sket i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og politiet i Holland og Belgien, der har stået for anholdelserne af de foreløbig seks mistænkte og et stort antal ransagninger. Der er også foregået efterforskning i lande uden for Europa.

Ifølge Brian Voss Olsen er der foreløbig ingen danskere blandt de anholdte.

På grund af de lukkede døre i sagen er der ikke detaljer om kokainfundet i Esbjerg, men Brian Voss Olsen oplyser, at meget tyder på, at kokainen ikke kun var tiltænkt det danske narkomarked, men skulle distribueres i hele Europa.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce