SF Landsmøde: Vi tror på et stærkt Europa

Politik

14/4/18 8:27

Nick Allentoft

Pia Olsen Dyhr har en plan for, hvordan SF skal markere sig i debatten. Partiet holder landsmøde i Kolding.

Hos SF får man ikke nødvendigvis den rene vare, snarere en pakkeløsning af synspunkter, der tilsammen giver en særlig blanding.

Det er dér, SF adskiller sig fra de yderste partier på venstrefløjen.

Det er - kort fortalt - udmeldingen fra SF-formand Pia Olsen Dyhr i forbindelse med SF's landsmøde, hvor partiets delegerede samles i en weekend, der skal sætte kursen for rød bloks mindste parti frem mod folketingsvalget.

- Socialdemokratiet er meget optaget af at vise, at de er regeringsbærende og indgår kompromisser, som jeg ikke ville indgå, siger Pia Olsen Dyhr.

LÆS OGSÅ: SF VIL HAVE FLERE GRATIS YDELSER

- Den yderste venstrefløj deltager desværre ikke i særligt mange aftaler eller forlig. Så der er plads til et indflydelsesorienteret venstrefløjsparti, som også er internationalt.

- Det er dér, vi adskiller os fra Enhedslisten. Vi tror på et stærkt Europa.

SF har over det seneste års tid stabiliseret sig i meningsmålingerne på omkring fem procent af stemmerne, haft et pænt kommunalvalg og en mindre medlemsfremgang.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

Dermed er partiet milevidt fra krisemålinger omkring spærregrænsen og den uro, der herskede omkring SF's regeringsexit i 2014.

Men det tager tid at komme tilbage, understreger formanden.

- Det er jo ikke noget, der kommer gratis. Det er jo noget, der tager tid. Men jeg fornemmer, at folk er ved at få tillid til SF igen, siger hun.

- Jeg synes godt, at man kan tale om, at der er forår på vej - også i SF.

Spørgsmål: Men kan det ikke blive svært at kommunikere til vælgerne, hvis I markerer jer som pakkeløsning?

- I den her meget poppede tid gælder det om at være smart i en fart. Men jeg tror, at vælgerne er klogere end som så, siger Pia Olsen Dyhr.

- Der, hvor der er plads til SF, er vores pakke. Vi kan ikke et eller andet på ét politisk område, men vi er både Danmarks grønne parti, vi er optaget af social retfærdighed i forhold til ulighed, tror på en demokratidagsorden og er et EU-positivt parti.

Pia Olsen Dyhr taler lørdag formiddag ved SF's landsmøde i Kolding.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.