Skaarup om S-kritik: Desperation præger Thornings folk

Politik

15/4/14 8:21

Nick Allentoft

Dansk Folkepartis gruppeformand mener ikke, at partiet lover noget, men anviser en retning for Danmark.

Det er helt forfejlet, når Socialdemokraterne anklager Dansk Folkeparti for at give ufinansierede politiske løfter for 155 milliarder kroner.

For der er ikke tale om løfter, slår DF's gruppeformand, Peter Skaarup, fast. Det er derimod den retning, som partiet gerne ser Danmark bevæge sig i, lyder det.

- Jeg synes, at det er latterligt, og alt, hvad Socialdemokraterne gør i øjeblikket, det er udtryk for desperation. 

- Jeg forstår ikke, at Socialdemokraterne vil bruge skatteydernes penge på at regne på hele Dansk Folkepartis partiprogram frem for at fremhæve egen politik, siger han til Ritzau.

Socialdemokraterne har ifølge Jyllands-Posten fået de forskellige ministerier til at regne på alle konkrete forslag fra Dansk Folkeparti. Og regningen løber op i 155 milliarder kroner.

Ifølge Socialdemokraterne er tallet lavt sat, og der er siden kommet endnu et forslag fra DF, nemlig ønsket om at øge forsvarsudgifterne med 50 procent.

Peter Skaarup synes, at der er stor forskel på, om de politiske udmeldinger er givet, når der generelt bliver diskuteret politik som nu, eller om de er givet i forbindelse med egentlige forhandlinger eller et folketingsvalg.

- Når man kommer med krav til finansloven eller forud for et valg, der må man meget klart angive, hvordan man vil finansiere det.

- Men der er altså stor forskel på det og så et partiprogram, som er retningsgivende på lang sigt, siger gruppeformanden og understreger, at han godt tror, at vælgerne kan skelne mellem de to ting.

- Der er jo ingen, der tror, at man kan indfri løfterne fra et partiprogram i næste finanslov.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.