Skat nedlægger 11 skattecentre

Infrastruktur

22/05/2014 12:01

Freja Eriksen

Skat bliver samlet på 20 adresser. Samtidig bliver Skatteankestyrelsen styrket.

Endnu engang skal medarbejderne i Skat forberede sig på nye adresser. I fremtiden skal Skat samles på 20 adresser fordelt over hele Danmark.

De 20 centre bliver placeret med tre i Nordjylland, tre i Midtjylland, to i Østjylland, fem i Syddanmark, tre på Sjælland og Lolland-Falster, tre i Hovedstadsområdet og København samt en på Bornholm. 

Flytningerne på de nye adresser skal være på plads i 2020. 

Tidligere skatteminister Holger K. Nielsen (SF) bad sidste år ledelsen i Skat om at udarbejde et forslag til den fremtidige placering af landets skattecentre, herunder Skatteankestyrelsen efter en række sager, hvor Skat har været stærkt kritiseret.

På baggrund af den analyse og oplæg til lokaliseringsplan, har regeringen besluttet, at Skat frem mod 2020 samles på 20 hovedadresser. Det betyder, at 11 centre nedlægges.

I alt vil Skats nye lokalisering berøre omkring 1100 medarbejdere, som fremover vil få en ny arbejdsadresse. Skat oplyser, at der ikke bliver afskediget medarbejdere i forbindelse med dagens beslutning.

- Det er vigtigt at få slået fast, at det her ikke fører til afskedigelser. Vi kommer ikke til at sige farvel til medarbejdere, som konsekvens af at vi samler Skat på de 20 nye hovedadresser, siger skatteminister Morten Østergaard (R).

- Udgangspunktet er, at medarbejderne flytter med deres opgaver, eller man alternativt finder andre opgaver på de nye centre.

Derudover vil klagesagsbehandlingen på skatteområdet være i fokus i de kommende år.

Den nye Skatteankestyrelse bliver styrket og samler sine medarbejdere på en række adresser, og der åbner et nyt kontor i Haderslev.

Skatteankestyrelsen, der blev etableret som en ny styrelse under Skatteministeriet 1. januar i år, samler fremover sine medarbejdere på en række adresser.

- Klagesagsbehandlingen på skatteområdet skal være i top. Skal vi sikre et konstant højt fagligt niveau, er der behov for at gøre sagsbehandlingen i den nye styrelse mere ensartet og specialiseret, siger styrelsens direktør, Anette Hummelshøj.

Den nye organisation vil træde i kraft fra 1. august 2014, og planen er, at medarbejderne er på plads fra årsskiftet. 

Skatteankestyrelsens medarbejdere er i dag samlet på 10 forskellige adresser.

Skatteankestyrelsen er etableret som fælles klagesekretariat for Landsskatteretten og skatte-, motor- og vurderingsankenævnene.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce