Skeptisk DF kan aflyse Dong-salg til finanskæmpe

Politik

10/1/14 8:25

Freja Eriksen

Aftalen er for dårlig, lyder det fra Dansk Folkepartis formand om udsigten til et delvist salg af Dong.

Dansk Folkeparti truer med at forhindre salget af en del af energiselskabet Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, skriver Information.

Partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at Danmarks aftale med Goldman Sachs er for dårlig.

Aftalen er for øjeblikket til behandling i Folketingets Finansudvalg som et såkaldt aktstykke. Som forligsparti mener Dansk Folkeparti at have vetoret.

- Vi er meget skeptiske overfor aktstykket, og som det ligger nu, er det ikke fornuftigt, siger Kristian Thulesen Dahl til Information.

- Dong har haft brug for at få tilført mere kapital. Og enten finder man den privat eller i statskassen. Der har været stemning, også fra vores side, for at finde de penge privat. Men ikke med de betingelser, som er knyttet til aftalen, tilføjer han.

Det er særlig Goldman Sachs' vetoret over udnævnelser i direktionen, ændring af vedtægter samt nye investeringsområder, som ifølge Dansk Folkeparti er i strid med det politiske forlig.

Forligspartierne - som er alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten - aftalte i sin tid, at Dong Energy skulle deles op i et såkaldte drifts- og infrastrukturselskab, hvis staten nogensinde fraskrev sig aktiemajoriteten.

Sidstnævnte selskab skulle forblive på statslige hænder.

- Der er nogle ting i den danske infrastruktur, som bør forblive på dansk ejerskab, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Det var vores omdrejningspunkt, da vi i sin tid diskuterede det her med VK-regeringen, og det er det også nu, hvor der sidder en socialdemokratisk-ledet regering. 

- Og vi skulle egentlig mene, at det i dag burde være mindst lige så let at få det synspunkt igennem som dengang. Men det har det vist sig ikke at være, tilføjer DF-formanden. 

Med aftalen investerer Goldman Sachs otte milliarder kroner i Dong Energy via et datterselskab i Luxembourg og kommer dermed til at eje 19 procent af Dong.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.