Skilsmisseforældre bytter bil og bolig for barnet

Velfærd

12/1/14 2:00

Nick Allentoft

Ved skilsmisser opleves det ofte, at forældrene er villige til at give køb på goder for at få ordning om børn. I mange sager må andre ind og hjælpe forældrene med at blive enige.

Det er langt fra alle, der i ægteskabet opnår at leve lykkeligt til deres dages ende. Omkring 43 procent af alle ægteskaber ender i skilsmisse - og ofte er der børn med, når familielivet skal deles i to.

Forældrene ser ikke kun på børnene, når familien splittes op. Også bilen eller boligen kan spilles ind, når det handler om at finde frem til en ordning om, hvordan man skal deles om børnene, viser en undersøgelse fra Danske Familieadvokater.

Formanden for Danske Familieadvokater Helle Larsen siger, at 41 procent svarer i undersøgelsen, at de har givet helt eller delvist afkald på eksempelvis bil eller hus for at sikre sig den ordning, de gerne ser for børnene.

- Det er vigtigt at huske på, at man også efter en skilsmisse fortsat skal være forældre. Og derfor er det vigtigt, at man holder tingene adskilt, siger Helle Larsen om undersøgelsen.

Hun mener ikke, at det er en god idé, at man lader økonomiske forhold få indflydelse på, hvordan man kan finde ud af det med børnene:

- De vigtigste er jo, at de aftaler eller afgørelser, der bliver truffet, er til børnenes bedste, siger formanden.

Helle Larsen anbefaler folk, der skal skilles, at de deler det at gå fra hinanden op i tre faser: skilsmissen eller separationen skal aftales for sig, så kommer bodelingen - og til sidst skal man finde ud af, hvordan man "deler" barnet eller børnene.

- Der er jo altid følelser med i det, når man går fra hinanden. Og par kender jo som regel den anden godt: hvis han får standeruret, så kan jeg få min ordning med barnet igennem, siger Helle Larsen.

- Men man skal huske på, at man skal leve med en "handel" også i fremtiden. Og derfor er det vigtigt, at man fokuserer på den mindst ringe ordning for én, siger hun.

I 2012 blev 15.709 par skilt. Og hvert år kommer der omkring 25.000 nye skilsmissebørn i Danmark. Samlet vokser hvert femte barn mellem nul og 18 år op i en skilsmissefamilie.

1018 danskere er blevet spurgt i undersøgelsen, der er lavet af Userneeds. De er alle blevet skilt eller er gået fra en ægtefælle eller samboende partner med fælles børn. 509 mænd og 509 kvinder har deltaget i undersøgelsen.

  FAKTA: Så mange går fra hinanden Diverse fakta om børn og skilsmisser:

* 43 procent af alle ægteskaber ender med en skilsmisse

* I 2012 blev 15.709 par skilt

* Hvert år kommer der cirka 25.000 nye skilsmissebørn i Danmark

* Hvert femte barn mellem nul og 18 år vokser op i en skilsmissefamilie

* Hvert tredje skilsmissebarn har som 11-årig oplevet, at forældrene ikke kan blive enige, så skilsmissen ender i Statsforvaltningen

* Statsforvaltningen traf i 2011 afgørelse i 28.041 sager, hvor forældrene var uenige om forældremyndighed, barnets bopæl eller fordeling af samvær

- I 2012 blev der truffet afgørelser i 28,285 sager

- I 1. halvår af 2013 lå tallet på 14.690 sager

Kilder: Danmarks Statistik, Børns Vilkår, Statsforvaltningen og Danske Familieadvokater

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.