Skoleelever: Umotiverede lærere bekymrer

Velfærd

12/03/2014 10:30

Freja Eriksen

To ud af tre lærere har overvejet at forlade faget, viser ny undersøgelse. Det bekymrer Danske Skoleelever.

Det er meget problematisk, at to ud af tre adspurgte lærere i en ny undersøgelse svarer, at de har overvejet at forlade faget inden for det seneste år. Det mener Agnete Vienberg Hansen, Danske Skoleelevers formand.

Danmarks Lærerforening (DLF) har foretaget medlemsundersøgelsen blandt 16.000 lærere og børnehaveklasseledere i folkeskolen. Her svarede over 10.000 af lærerne, at de har tumlet med at skifte karriere. 

- Det mest bekymrende er, at det er et tegn på, at der er nogle lærere, der ikke er motiverede for skolen, siger hun til Ritzau. 

- Det er et kæmpe problem, hvis vi mister en stor del af vores lærerskare, men det er også et kæmpe problem, hvis dem, der bliver, ikke har lyst til at være der, siger hun. 

Undersøgelsen er ikke nødvendigvis repræsentativ for de omkring 59.400 lærere og børnehaveklasseledere i DLF. Men Danske Skoleelevers formand er ikke overrasket over udmeldingen fra de mange tusinde lærere. 

- Det overrasker mig ikke, for det har jo ikke været et pænt forår. Og den oplevelse jeg har ude hos mange lærere, er også, at man synes, det er rimelig træls, det der foregår. Så det kan jeg sætte mig ind i, siger Agnete Vienberg Hansen. 

- Men vi bliver bare nødt til stadigvæk at skabe den bedste skole overhovedet, siger hun.

Samtidig synes hun heller ikke, "at man skal gå og være på en skole, hvis man bare helst forbander den og ikke synes, at den bringer noget godt".

- Man skal være på en skole, hvor man står inde for det, der sker, og man gerne vil undervise eleverne og gerne vil gøre sit bedste, lyder det fra Danske Skoleelevers formand. 

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce