Skoleledernes formand Anders Balle genopstiller ikke

Velfærd

13/12/13 12:49

Skolelederforeningens formanden genopstiller ikke til posten, som han har siddet på siden 2007.

Skolelederforeningen skal vælge ny formand til næste år. Anders Balle, der har været formand for foreningen de sidste seks år, genopstiller nemlig ikke.

Det meddeler foreningen på sin hjemmeside.

27. marts skal skolelederne vælge ny formand på et repræsentantskabsmøde. Næstformand Claus Hjortdal har allerede meddelt, at han stiller op til posten som formand. Han har været næstformand, siden de to skolelederforeninger fusionerede i 2007.

Skolelederforeningen blev skabt i 2007, da Danmarks Skolelederforening og Lederforeningen under Danmarks Lærerforening fusionerede. Ved den lejlighed blev både Anders Balle og Claus Hjortdal valgt til deres poster.

Der var kun en kandidat til begge poster. Skolelederforeningen er en fagforening for alle skoleledere ansat i den danske folkeskole som skoleinspektører, viceskoleinspektører og afdelingsledere.

Skolelederforeningen er en del af Lærerforeningen. Tidligere i år skabte lockouten splittelse mellem lærere og skoleledere, og det fik Anders Balle til at true med at afbryde relationen mellem de to foreninger.

Med regeringens indgreb i lærerkonflikten tidligere i år fik skolelederen fuld ret til at bestemme, hvordan tid til undervisning og forberedelse skal fordeles hos den enkelte lærer.

Men lederne mener, at Lærerforeningen satte spørgsmålstegn ved deres kompetencer i løbet af konflikten.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.