Skolereform får lærere til at genoverveje karrieren

Ledelse

30/01/2014 09:38

Nick Allentoft

Den kommende folkeskolereform får nu flere og flere fynske lærere til at overveje, om de overhovedet vil være lærere i fremtiden. Det fortæller tillidsmænd, lærere og lærerkredse til DR Fyn.

Folkeskolereformen træder i kraft efter sommerferien og betyder blandt andet, at lærerne skal være på skolen i hele deres arbejdstid.

Og det er langt fra det lærerjob, de kender i dag, fortæller Peter Ollendorf fra Nordfyns Lærerforening.

- Vi har ikke tidligere haft så mange henvendelser om pensionsberegninger, som vi har nu. Der er flere, som overvejer, om den nye måde at drive skole på er noget for dem, siger Peter Ollendorf til DR Fyn.

Formanden for Vends Herreds Lærerkreds i Middelfart, Mads Alnor oplever også, at flere lærere end tidligere overvejer pension.

- Der er ingen tvivl om, at det var ikke på denne måde, at man havde forestillet sig at udøve sin lærergerning. Hos os ligesom i mange andre lærerkredse får vi rigtig mange henvendelser.

I Middelfart ærgrer formanden for skoleudvalget i Middelfart, Johannes Lundsfryd, sig over, at frustrationen hos lærerne er så høj. Han forstår det godt, men håber, at lærerne også vil se muligheder i bedre arbejdsmuligheder bedre, når først den bliver til virkelighed.

- Når de står med eleverne, er jeg sikker på, at skolelærerne er dybt professionelle og engagerede og vil se de muligheder, der ligger i skolereformen.

Og i det hele taget frygter mange yngre lærere for familielivet, når de nu skal til at være på skolen i hele arbejdstiden. Det fortæller fællestillidsrepræsentant i Kerteminde Kommune, Lisbeth Blichfeldt.

- Især småbørnsfamilier synes, at det kommer til at have omkostninger for at skulle være mere på skolen. Man kan ikke hente sine børn, som man har gjort før og være sammen med dem på samme måde.

Mest Læste

Annonce