Smilende skrapsak udfordrer Krag

17/09/2012 10:36

Ritzau

Hun er tæt på ukendt i offentligheden. Alligevel kan fynboen Annette Vilhelmsen give SF-toppen problemer. Hun er nybegynder i Folketinget, men Annette Vilhelmsen, der foreløbigt er den eneste SF'er, der tør udfordre Astrid Krag i kampen om formandsposten for partiet, har på mange andre områder langt mere erfaring end sin modstander.

Vilhelmsen har nemlig både en færdiggjort læreruddannelse, mange års erhvervserfaring og en kommunalpolitisk karriere i Kerteminde Byråd med som ballast til det, der ellers af de fleste iagttagere bliver en valgkamp med et forventeligt nederlag som resultat.

Hvor modstanderen Astrid Krag ses som partitoppens kandidat, bliver Annette Vilhelmsen associeret med venstrefløjen i partiet.

Annette Vilhelmsen er 52 år og bor i Kerteminde med sin mand. Hun har to voksne børn og kom i Folketinget ved det seneste valg. Hun har siddet i byrådet i Kerteminde i 10 år, og har stærk opbakning på sin hjemmebane.

Det viste sig senest i den forgange weekend, hvor hun blev valgt til partiets spidskandidat på Fyn foran det mangeårige folketingsmedlem Anne Baastrup.

- Man skal passe på med at undervurdere en kandidat, der har meget af det, som ledelsens kandidat ikke har: Nemlig erfaring, alder, færdiggjort uddannelse og tyngde i baglandet, siger Troels Mylenberg, der er chefredaktør for Fyns Amts Avis.

- Det kan godt være, at hun er ny i Folketinget, men hun har en stærk bastion i partiet, tilføjer han.

Annette Vilhelmsen bliver beskrevet som en omsorgsfuld og empatisk person, men man skal ikke lade sig narre af ansigtets smilerynker og den blide fynske dialekt, advarer en tidligere byrådskollega.

- Hun har sine meninger, og dem står hun fast på. Når hun sidder i en forhandling, kan modstanderen godt føle, at hun er lidt af en skrapsak, siger Kertemindes tidligere borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S) til Jyllands-Posten.

Anne Baastrup, der altså led nederlag til Vilhelmsen i weekenden, fremhæver kollegaens stærke lederegenskaber og solide erfaring som væsentlige fortrin.

- Jeg har fantastisk stor respekt for hendes politiske arbejde. Hun har stor integritet, og så løber hun maraton, og det synes jeg da er helt vildt, siger Baastrup, der dog ikke endeligt vil erklære sin støtte til nogen af kandidaterne.
 

Mest Læste

Annonce