Statsminister bekræfter navnene i ministerrokaden

Politik

12/12/13 10:34

Henrik Sass Larsen (S) træder ind i regeringens økonomiudvalg og er nu formelt med i regeringens inderkreds.

Alle brikker i den omfattende ministerrokade er nu officielt på plads, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag morgen bekræfter ministerrokaden.

Holger K. Nielsen (SF) bliver ny udenrigsminister og indtræder dermed i regeringens magtfulde koordinationsudvalg.

Også beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) bliver med rokaden medlem af udvalget, som med statsministeren for bordenden afgør regeringens strategier og store linjer.

Det betyder, at der nu er plads til Henrik Sass Larsen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF) i regeringens økonomiudvalg, hvor det er finansminister Bjarne Corydon (S), der sidder for bordenden og styrer finanserne med kollegaen Margrethe Vestager (R).

Dermed rykker Henrik Sass Larsen formelt ind i regeringens inderkreds.

Karen Hækkerup (S) bliver ny justitsminister, mens politisk ordfører Jonas Dahl (SF) udnævnes til skatteminister.

Medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen (S) bliver minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Og det er den største overraskelse i udnævnelserne.

Dan Jørgensen er grøn i mere end en forstand. Han er helt uden erfaring fra landspolitik i Danmark. Omvendt er han på ingen måde ukendt med sit nye resortområde.

Gennem sine næsten 10 år i EU-Parlamentet har han skabt sig en grøn profil, hvor han især har gjort sig bemærket på miljøområdet og på området for dyrevelfærd. I 2012 blev han Årets Dyreven.

Med sin nye ministerpost får Dan Jørgensen samtidig optimal mulighed for at slå sig vej ind i Folketinget.

For kort tid siden meddelte han, at han ønskede at droppe parlamentet i forbindelse med forårets valg og i stedet satse på en fremtidig karriere i Folketinget - og den vej er nu banet.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for dronningen på Amalienborg kl. 11.30.

Justitsminister Morten Bødskov (S) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) udtræder af regeringen og modtages i afskedsaudiens på Amalienborg kl. 12.30.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.