Støjberg vil angribe Thornings udlændingepolitik

Politik

27/2/14 9:41

Skatten skal ned, og så skal der sikres en fast udlændingepolitik, siger ny V-ordfører.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af SR-regeringen kan se frem til at blive udfordret på den økonomiske politik og på udlændingepolitikken.

Det fastslår Venstres nyudnævnte politiske ordfører, Inger Støjberg, i sin første kommentar, efter at hun tirsdag overtog posten fra Ellen Trane Nørby, der er på barsel.

- Jeg er meget glad for, at gruppen har valgt mig. Der venter et kæmpe stykke arbejde forude, hvis vi skal sikre, at vi får en ny regering. Jeg vil kæmpe med alt, hvad jeg har.

- Vi har brug for, at Danmarks næste statsminister bliver Lars Løkke Rasmussen, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Hun er kendt som en "hardliner" på integrationsområdet og har flere gange vakt opsigt med hårde meldinger. Og netop udlændingepolitikken bliver et af de områder, som Inger Støjberg vil slå ned på.

- Venstre har en plan klar for Danmark. Det er en plan, der betyder, at vi skal kæmpe for at sætte skatter og afgifter ned, så vi kan investere i danske arbejdspladser. Det er en plan, som skal sikre, at det altid kan betale sig at arbejde.

- Og det er en plan, som skal sikre en fast og fair udlændingepolitik, så vi får et åbent Danmark for dem, der kan og vil, men et lukket land for dem, der ikke vil og kan. Det er det, Danmark har brug for, siger Inger Støjberg.

Som politisk ordfører kommer Inger Støjberg til at spille en absolut fremtrædende rolle i partiet frem mod det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i september 2015.

Det bliver Inger Støjbergs opgave at være i frontlinjen, når Venstre skal udfordre regeringen i debatter i folketingssalen og med udmeldinger i medierne. En rolle hun kender godt.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.