Støjberg vil angribe Thornings udlændingepolitik

Politik

27/02/2014 10:41

Skatten skal ned, og så skal der sikres en fast udlændingepolitik, siger ny V-ordfører.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og resten af SR-regeringen kan se frem til at blive udfordret på den økonomiske politik og på udlændingepolitikken.

Det fastslår Venstres nyudnævnte politiske ordfører, Inger Støjberg, i sin første kommentar, efter at hun tirsdag overtog posten fra Ellen Trane Nørby, der er på barsel.

- Jeg er meget glad for, at gruppen har valgt mig. Der venter et kæmpe stykke arbejde forude, hvis vi skal sikre, at vi får en ny regering. Jeg vil kæmpe med alt, hvad jeg har.

- Vi har brug for, at Danmarks næste statsminister bliver Lars Løkke Rasmussen, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Hun er kendt som en "hardliner" på integrationsområdet og har flere gange vakt opsigt med hårde meldinger. Og netop udlændingepolitikken bliver et af de områder, som Inger Støjberg vil slå ned på.

- Venstre har en plan klar for Danmark. Det er en plan, der betyder, at vi skal kæmpe for at sætte skatter og afgifter ned, så vi kan investere i danske arbejdspladser. Det er en plan, som skal sikre, at det altid kan betale sig at arbejde.

- Og det er en plan, som skal sikre en fast og fair udlændingepolitik, så vi får et åbent Danmark for dem, der kan og vil, men et lukket land for dem, der ikke vil og kan. Det er det, Danmark har brug for, siger Inger Støjberg.

Som politisk ordfører kommer Inger Støjberg til at spille en absolut fremtrædende rolle i partiet frem mod det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest i september 2015.

Det bliver Inger Støjbergs opgave at være i frontlinjen, når Venstre skal udfordre regeringen i debatter i folketingssalen og med udmeldinger i medierne. En rolle hun kender godt.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce