Superløn skal lokke læger på vagt nytårsaften

Ledelse

29/12/13 1:15

Nick Allentoft

Der lokkes med timelønninger på 1000 kroner for at få flere læger til at melde sig til vagtplanen i den nye akutlægevagt i Region Hovedstaden nytårsnat og nytårsdag. For der er mangel på arbejdskraft, når den omdiskuterede nye ordning for lægevagten træder i kraft natten efter i overmorgen. Det skriver Politiken søndag.

Region Hovedstaden overtager selv lægevagten fra de praktiserende læger, der hidtil har drevet den, og når rådhusklokkerne ringer det nye år ind, bliver det en sygeplejerske og ikke en læge, der tager telefonen, når man ringer 1813. 

Men de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) opfordrer sine medlemmer til at boykotte den nye vagtordning, som de ikke tror på, vil virke.

Og en mail fra vikarbureauet Vikteam, som regionen har indgået aftale med, afslører nu, at der fra den nye ordnings start er mange huller i vagtplanen. Faktisk mangler der læger hver eneste dag i januar.

Mailen fra Vikteams direktør, Preben Joffe, lokker med en bruttotimeløn på 1000 kroner mod normalt 769 kroner som en "engangssag" i det første døgn. 

To læger vil med allerede aftalte vagter den dag kunne tjene op til 17.000 kroner hver, fremgår det. Preben Joffe ønsker ikke at kommentere lønlokkemaden, som ifølge mailen er aftalt med regionen.

Formanden for Yngre Læger, Camilla Rathcke, stiller sig uforstående over for den høje timeløn.

Hun siger til Politiken, at undrer sig over, at Region Hovedstaden og dens vikarbureauer på den måde "mobiliserer arbejdskraft uden om de overenskomstaftaler, som regionen og lægernes fagforeninger har indgået om den nye akuttjeneste".

Direktør Freddy Lippert, Region Hovedstadens præhospitale virksomhed, fastholder over for Politiken, at "alle funktioner er dækket alle dage fra ordningens start".

- Men visse dage vil vi alligevel gerne have flere læger, blandt andet i det første døgn, fordi ordningen jo er helt ny, siger han. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.