Henrik Villadsen har angiveligt hævet 1.5 mio i uberettiget honorar for aftenarbejde, da han var direktør på OUH.

Sygehusdirektør i Odense tog millioner i overbetaling

Ledelse

07/10/2015 15:52

Nick Allentoft

Sundhedsdirektør på Odense Universitetshospital så igennem fingre med sygehusdirektørens massive overbetaling.

En ny sag om overbetaling i Region Syddanmark er dukket op. 

Tidligere direktør på Odense Universitetshospital Henrik Villadsen tog igennem en årrække massiv overbetaling for aftenarbejde. Det skriver fyens.dk. 

Sundhedsdirektør Jens Elkjær valgte imidlertid at lukke sagen uden at orientere regionens øverste ledelse, så regionen mistede muligheden for at kræve de 1,5 millioner skattekroner tilbagebetalt.

Det viser et fortroligt notat, som Fyens Stiftstidende er kommet i besiddelse af. Notatet er et resumé af den rapport, som tidligere retspræsident Niels Waage lavede for at finde ud af, om regionen kunne kræve pengene tilbage.

Læs også: Hvor er lederskabet? Den offentlige sektor er mere styring end ledelse

Notatet viser, at Henrik Villadsen i perioden fra januar 2007 til april 2011 fik 1.512.000 kroner mere, end den oprindelige aftale lagde op til, og at Jens Elkjær i november 2011 på egen hånd vurderede, at regionen ikke kunne kræve pengene tilbagebetalt.

Aftalen var oprindeligt, at han skulle have en betaling på 606 kroner pr. patient, men den pris steg hurtigt.

"Henrik Willadsen burde have indset, at han ikke har modtaget beløbene med rette," skriver retspræsident Niels Waage i sin juridiske vurdering, og peger på, at Henrik Willadsen var bekendt med, at han skulle tage præcis 606 kroner per patient. Det til trods endte han på mellem 900 og 977 kroner per patient.

Niels Waage konkluderer også, at regionen ville have haft en stærk sag i forhold til tilbagebetaling, hvis sundhedsdirektør Jens Elkjær ikke havde valgt lukke sagen i 2011 uden at orientere daværende regionsdirektør Mikkel Hemmingsen eller regionsrådsformand Carl Holst (V).

Forretningsudvalget i Region Syddanmark valgte dog efter et møde den 11. december 2013 udelukkende at give Jens Elkjær en advarsel og lade Henrik Villadsen beholde de 1,5 millioner kroner.

Henrik Villadsen erkender, at der har været en økonomisk tvist med Region Syddanmark omkring den omtalte behandling af patienter, men er uenig i præmissen.

- Region Syddanmark mente, at jeg havde fået for mange penge, mens jeg mente, at man skyldte mig penge, så det har været stridens kerne, hvordan jeg er blevet honoreret. Men jeg kan ikke udtale mig om detaljerne i det, fordi det må jeg ikke, siger han.

Tidligere regionsrådsformand Carl Holst skriver i en SMS til avisen:

- Da der er tale om en personalesag, kan jeg umuligt kommentere, da det i givet fald ville være et brud på reglerne om tavshedspligt. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce