Sygeplejerske tiltales for tre drab og et drabsforsøg

Ledelse

29/1/16 1:31

Nick Allentoft

Efter 11 måneder som varetægtsfængslet har sygeplejerske fået besked om, at hun er tiltalt for drab.

En sygeplejerske er fredag blevet tiltalt for tre drab og et drabsforsøg begået mod ældre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster.

Det oplyser kvindens forsvarsadvokat, Jørgen Lange, til Ritzau.

Den 31-årige sygeplejerske var oprindeligt sigtet for fire drab og et drabsforsøg. Men Statsadvokaten i København har tilsyneladende vurderet, at beviserne for et af de påståede drab var for svage.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har kvinden nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager om, at hun skal have dræbt patienter med dødelige cocktails af medicin.

Ikke desto mindre har dommere i både by- og landsret måned efter måned valgt at forlænge hendes ophold bag tremmer.

- Jeg har talt med min klient, og hun er selvfølgelig skuffet. Men når man nu har holdt hende indespærret i så lang tid, er det næsten naivt at tro, at de pludselig ville komme og lukke hende ud, siger Jørgen Lange. 

Gentagne gange har advokaten efterspurgt et motiv til de påståede drab. 

Et sådant har anklagemyndigheden ikke leveret. Men ved et retsmøde i Nykøbing Falster fortalte anklager Michael Boolsen sidste år, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding.

Andre træk ved personlighedsforstyrrelsen, som kvinden lider af, tæller "tilbøjelighed til dramatisering", "egocentricitet" og "manglende tanke for andre", fortalte anklageren.

Allerede nu er det besluttet, at retssagen mod kvinden starter til marts. Der er afsat ikke færre end 30 retsdage til sagen.

Efter planen skal den 31-årige kvinde, der er mor til en lille pige, dog allerede møde i retten på tirsdag, hvor hendes varetægtsfængsling udløber. 

I den forbindelse ventes det, at anklager Michael Boolsen vil præsentere nye oplysninger fra efterforskningen. Blandt andet har politiet arbejdet på at klarlægge, om kvinden skal retsforfølges for endnu et drab og et drabsforsøg.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce