Sygeplejersker kritiserer læger i 1813-debat

Velfærd

08/4/14 10:37

Sygeplejersker har fået nok af de praktiserende lægers kritik af akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden.

De praktiserende lægers organisation, PLO's, kritik er klart det største problem for Region Hovedstadens akuttelefon 1813. Det siger formanden for landets 73.000 sygeplejersker i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

- Jeg synes, at de praktiserende lægers ageren i debatten er usaglig og nærmer sig decideret hykleri.

- Det er klart det største problem for akuttelefonen og de syge borgere i Region Hovedstaden, at PLO direkte fraråder deres medlemmer at søge arbejde på 1813, og at ordningen derfor lider af massiv lægemangel, siger Grete Christensen i en pressemeddelelse.

Region Hovedstaden kalkulerede med, at 200 praktiserende læger skulle tilmelde sig ordningen, men regionen er langt fra målet, og i dag mangler der omkring 70 læger.

- Står det til PLO, skal syge borgere altså ikke kunne få lægehjælp, hvis de ringer til 1813. Det er jo det signal, de sender med deres boykot.

- På den ene side rejser PLO en voldsom kritik i medierne af 1813-ordningen for ikke at fungere, mens de på den anden side gør, hvad de kan for, at ordningen ikke skal komme til fungere, siger Grete Christensen.

Kritikken fra sygeplejerskernes formand kommer, efter at PLO i flere omgange har beklikket sygeplejerskernes faglighed i debatten om 1813.

- Der er ingen dokumentation for, at sygeplejersker ikke kan telefonvisitere ligeså godt som læger. Det er under lavmålet at forsøge at skræmme offentligheden ved at skabe tvivl om sygeplejerskernes faglige standard inden for et af vores kompetenceområder. Det er simpelthen ikke i orden.

- Virkeligheden er jo, at der er gode erfaringer med sygeplejerskebetjent visitation i eksempelvis Norge og Holland, siger Grete Christensen. Hun beskylder lægerne for at bruge borgerne "som en brik i et politisk spil".

- De praktiserende læger i hovedstaden har formået at give indtryk af, at de er den syge borgers advokat, mens de i virkeligheden bruger borgerne som brik i et politisk spil.

- Jeg synes på ingen måder, at PLO’s opførsel er i orden. Og jeg både tror og håber, at der er nogle læger, som snart siger fra, siger Grete Christensen, der oplyser, at Region Hovedstaden og PLO mødes tirsdag om netop 1813.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.