Thomas Banke går i tænkeboks

18/12/12 1:30

Ritzau

Venstre-manden Thomas Banke har mistet byrådets opbakning og vil nu tænke over, hvorvidt han vil fortsætte.  Samtidig undersøger Politiet nu sagen.

Fredericias borgmester, Venstre-manden Thomas Banke, er gået i tænkeboks omkring sin politiske fremtid, efter at byrådet mandag aften har udtrykt mistillid til kommunens førstemand, som har haft rod i bilag og brugt kommunens kreditkort til private formål.
- Jeg har her til eftermiddag haft et møde med mine borgerlige kolleger, og jeg har meddelt dem, at dette her naturligvis afføder, at jeg i min igangværende sygeorlov tænker mig grundigt om i forhold til fremtiden, skriver Thomas Banke i en mail til DR.
Allerede søndag skrev han i en pressemeddelelse, at han angrer sine fejldispositioner meget, samt at han af hensyn til kommunen og medborgerne hurtigst muligt ville komme med en afklaring.
Mandag aften gentager Thomas Banke i mailen til DR Nyheder, at han er ked de fejl, han har begået. Samtidig opfordrer han kommunens forvaltning til at få undersøgt forholdene omkring hans bilag helt til bunds.
- Jeg er hele vejen igennem blevet oplyst om, at jeg ikke har gjort noget ulovligt. Der har i øvrigt heller ikke været noget tidspunkt, hvor kommunen har haft mere til gode hos mig, end jeg selv har haft til gode hos kommunen, skriver Thomas Banke og fortsætter:
- Dertil kommer, at jeg naturligvis ikke har begået disse fejl med forsæt, hvorfor jeg også løbende har tilbagebetalt de beløb, der har været tale om.
Borgmesteren gik på sygeorlov i fredags, men siger, at der ikke vil gå lang tid, før han beslutter sig for at blive eller gå.
Såfremt Thomas Bankes sygeperiode overskrider to måneder, skal byrådet konstituere en ny borgmester.
Som lovgivningen er, kan byrådet ikke slippe af med en borgmester, undtagen i grove tilfælde, hvor der er faldet dom ved en domstol. I sådanne tilfælde kan indenrigsministeren fjerne borgmesteren.

Politiet går ind i sagen om udskældt borgmester

Sydøstjyllands Politi har indledt en undersøgelse af Fredericias borgmester, Thomas Bankes (V), brug af kommunale kontokort og kørepenge.
Det sker, efter at en borger mandag indgav en politianmeldelse i sagen, skriver Fredericia Dagblad.
- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse, og vi går nu i gang med at undersøge, om der er basis for, at der kan rejses en sigtelse i sagen, siger vicepolitiinspektør Brian Voss Olsen fra den centrale efterforskning ved Sydøstjyllands Politi i Horsens til avisen.
Den 31-årige Venstre-borgmester er kommet i strid modvind efter beskyldninger om, at han har misbrugt kommunens kreditkort til private restaurantbesøg, taxiture, hotelophold og musikindkøb.
Ifølge Jyllands-Posten ignorerede Thomas Banke flere advarsler fra forvaltningen om, at der var rod i hans bilag. Han har dog beklaget rodet og senere betalt alt tilbage.
Sagen har fået flere landspolitikere til at kræve en ændring af lovgivningen, så borgmestre kan tvinges af posten.

/ritzau/

Emner:
KRI-(Kriminal/Lov/Ret)
POL-(Politik)

/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.