Thorning varsler ny vækstpakke

Politik

25/12/13 12:00

Nick Allentoft

Statsministeren lægger op til endnu en reform, der skal hjælpe landets virksomheder.

Efter stribevis af reformer er det tid til nye vækstinitiativer, der skal gøre Danmark klar til opsvinget.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som nu skruer op for optimismen, skriver Jyllands-Posten.

- Vi er gået fra et lidt uhåndgribeligt stemningsskifte til et mere håndgribeligt stemningsskifte. Det ser vi både i forhold til ledigheden og beskæftigelsen, siger hun.

                                                            Læs også: Venstre undrer sig over vækstpakke

- Nu skal vi videre og gøre Danmark endnu mere klar til det opsving, der kommer. Noget af det første, som vi skal i gang med i det nye år, bliver nye vækstinitiativer, siger statsministeren.

De nye tiltag skal komme i forlængelse af Produktivitetskommissionens anbefalinger, som kommer i midten af marts. Derfor ønsker statsministeren ikke at afsløre konkrete initiativer, skriver avisen.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger står virksomheder til at slippe for bøvlede regler, ligesom regeringen planlægger tiltag, der skal øge konkurrencen i detailhandlen og byggeriet.

Det overvejes også at lette afgifter for erhvervslivet, oplyser kilder i de tre regeringspartier. 

Men man skal dog ikke have for store forventninger til afgiftslempelserne, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt, da det "er meget dyrt, og vi har allerede lavet en stor vækstpakke på 90 milliarder kroner", skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.