Tvang i psykiatrien skal halveres inden 2020

Velfærd

26/11/2013 12:51

Regeringen har tilbudt Enhedslisten at nedbringe tvang i psykiatrien i forhandlingerne til næste års finanslov

Antallet af tvangsbehandlede patienter i psykiatrien skal overordnet halveres inden 2020. Det er der afsat penge til i de finanslovforhandlinger, som regeringen har holdt sammen med Enhedslisten, erfarer Ritzau på baggrund af en kilde tæt på forhandlingerne.

Ifølge kilden har man i drøftelserne med Enhedslisten afsat midler af til at øge kvaliteten samt nedbringe brugen af tvang i psykiatrien.

Pengene kommer fra en af puljerne fra den aftaleskitse til finansloven, som Enhedslisten har fået tilbudt, og som regeringen valgte at offentliggøre mandag eftermiddag.

Puljen er på 1,7 milliarder kroner, der i perioden 2014-17 skal gå til øvrige forbedringer på velfærdsområdet.

Ud over mindre brug af tvang i psykiatrien skal pengene gå til blandt andet jobrotation, bedre behandling af kræftramte børn, indsatsen for socialt udsatte børn og unge og socialøkonomiske virksomheder.

Hvor mange penge i puljen, der helt præcist er afsat til mindre brug af tvang i psykiatrien er uvist.

Forhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten om næste års finanslov er dog så fastlåste, at regeringen har indkaldt Venstre og Dansk Folkeparti til forhandlinger senere tirsdag.

Ifølge Ritzaus oplysninger er regeringen klar med et reelt tilbud til oppositionspartierne, som man tror kan åbne forhandlingerne med blå blok.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce