Uffe Elbæk bryder med De Radikale og bliver løsgænger

Politik

17/9/13 7:45

Freja Eriksen

Den tidligere kulturminister vil have lov til at kalde en skovl for en skovl og gøre op med vækstdagsordenen.

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk træder ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger i Folketinget. Uffe Elbæk vil dog fortsat støtte op om den siddende regering, oplyser han til Ritzau.

- Det har på alle måder været meningsfuldt at være en del af Det Radikale Venstre gennem de sidste 15 år. 

- Men der er et men. Som har mere med mig at gøre, end med De Radikale. Jeg må efter alle disse år i partiet se i øjnene, at min ambition i endnu højere grad er at arbejde for en mere gennemsigtig, mangfoldig og entreprenant politisk kultur. 

- Jeg har brug for at kunne kalde en skovl for en skovl, uden at det bliver et loyalitetsproblem, siger Elbæk.

Uffe Elbæk vil derfor bruge sin nye status som løsgænger til at kunne tale og handle friere og samtidig gøre op med den nuværende vækstdagsorden.

- Der er brug for en politisk dagsorden, som fokuserer på at øge befolkningens livskvalitet, samtidig med at vi bruger markant færre af klodens ressourcer, siger Elbæk.

Uffe Elbæk har ikke overvejet at melde sig ind i et andet parti. Men han vil med egne ord "afsøge behovet og muligheden for at etablere en ny politisk platform".

Det vil dog fortsat være med støtte til den siddende regering og Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister, understreger han.

Uffe Elbæk har været folketingsmedlem for De Radikale siden folketingsvalget i 2011, og han var kulturminister fra oktober 2011 til december 2012.

Elbæks tid som minister fik en brat ende, da han valgte at trække sig efter at have modtaget hård kritik for at have afholdt en række arrangementer på den skole - AFUK (Akademiet for Utæmmet Kreativitet) - hvor hans mand var ansat.

Tidligere har Uffe Elbæk også været valgt ind i Aarhus Byråd for De Radikale.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.