Unge: Ingen taler om vores forældres druk

Velfærd

09/10/13 8:33

Børn af alkoholikere oplever, at der ikke er nogen, der reagerer på forældrenes druk. Det viser undersøgelse.

Langt de fleste børn af alkoholikere er alene med deres forældres misbrug. De får sjældent hjælp af hverken familien, skolen eller de offentlig myndigheder.

Det viser en undersøgelse, som terapi- og rådgivningsorganisationen Tuba har lavet. 66 procent af de unge, som Tuba har været i kontakt med, fortæller, at der ikke er nogen, der har gjort noget for at stoppe forældrenes misbrug.

- Det er den samme historie, vi hører om og om igen, siger Tubas landsleder, Henrik Appel.

- De er overbevist om, at lærerne, pædagogerne og socialrådgiverne vidste, at der var en problemstilling. Men det var svært at få spurgt børnene, om der var et problem derhjemme, som de ville tale om, siger han.

438 unge har svaret på undersøgelsen. 16 procent af dem har oplevet, at den øvrige familie har prøvet at gøre noget ved forældrenes druk, fem procent fortæller, at de offentlige myndigheder har reageret, og kun en procent at skolen har grebet ind.

Børnene bliver dobbelt ramt, fortæller psykolog Helle Lindgaard, der forsker i børn og unge i misbrugsfamilier.

- Nu bliver de også negligeret af andre voksne. De får en følelse af, at det er dem selv, der er noget galt med, når de mistrives, siger hun.

27-årige Alex Krath Klemmensen voksede op med en mor, der drak. Han er overbevist om, at både skolen og resten af familien vidste, at der var problemer derhjemme. Han ville ønske, der var nogen, der havde talt med ham om det.

- Jeg følte mig enormt ensom. I virkeligheden havde det betydet en verden til forskel, hvis der var nogen, der forstod mig, og som havde turde sætte sig ind i, at jeg ikke havde det så nemt, siger han.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.