V kalder krav om opgør med ungdomsuddannelser spændende

Velfærd

24/9/13 9:10

Dansk Industris ønske om "grundlæggende reformer" af ungdomsuddannelserne er "spændende", mener Venstre.

Dansk Industris ønske "grundlæggende reformer" af hele ungdomsuddannelsessystemet "nu og her" vinder umiddelbart gehør hos det store oppositionsparti Venstre.

Det siger undervisningsordfører, Peter Juel Jensen.

- Der ligger nogle spændende tanker i det her med at lave et introforløb, der kan kvalificere de unge menneskers valg, siger han med henvisning til Dansk Industris forslag om at oprette fælles, campus-lignende forløb for alle elever efter folkeskolen.

- Det er ikke noget, vi har taget endeligt stilling til i Venstre, men der er ingen tvivl om, at hvis vi skal løse de udfordringer, som erhvervsskolerne står med, så kan vi ikke se isoleret på skolerne, siger han.

- I Venstre er vi med på, at vi vender bunden lidt i vejret på vores ungdomsuddannelser. Vi vil ikke acceptere, at der er så mange unge mennesker i Danmark, der møder arbejdsmarkedet uden nogle kompetencer, siger Peter Juel Jensen.

Han mener blandt andet, at man i den kommende reform af erhvervsskolerne blandt andet er nødt til at se på en taxameter-reform, studievejledningen og adgangskrav til gymnasierne.

- Vi skal sørge for at få et uddannelsessystem, der lader dem, som er afklarede og motiverede løbe stærkt, mens dem, som måske ikke helt har overblik over deres fremtid endnu også får en mulighed for at smage på forskellige muligheder, siger han.

Socialdemokraternes undervisningsordfører, Ane Halsboe-Jørgensen, vender overfor Politiken tommelfingeren nedad til DI's forslag.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) er på trapperne med sit udspil til en reform af erhvervsuddannelserne.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.