V: Lad private stå for hospitalskøkkener på supersygehuse

Politik

07/11/2013 10:00

Freja Eriksen

Regioner bør lade private drive hospitalskøkkener i partnerskab, mener Venstres spidskandidat Martin Geertsen.

Regionerne bør tænke ud af boksen og lade private firmaer drive køkkener i offentligt-private-partnerskaber (OPP) på de seks nye supersygehuse, hvoraf fire ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten ikke har råd til et køkken.

Det mener Martin Geertsen, som er Venstres spidskandidat ved valget 19. november til regionsrådet i Region Hovedstaden.

- Der mangler fantasi i regionerne. I stedet for at slå ud med armene kan man sætte offentligt-private partnerskaber i søen. Man kunne lade private opføre og drive køkkener. Det offentlige kunne så lave nogle aftaler med de private operatører, siger Martin Geertsen.

- Det har jeg vanskeligt ved at forestille mig, at regeringen vil hælde ned ad brættet.

Da VK-regeringen i 2007 præsenterede nye supersygehuse, var der udmeldinger om 80-90 milliarder kroner til byggeriet. Nu er beløbet halveret.

Af seks planlagte supersygehuse i Hillerød, Køge, Odense, Aarhus, Aalborg og Gødstrup ved Herning, har kun Aalborg og Gødstrup penge til et køkken.

- Så slemt står det ikke til. Men der er ikke et fireårigt barn, der ikke ved, at der har været økonomisk krise i landet. Netop derfor nytter det ikke, at man bare slår ud med armene og peger fingre af staten og Folketinget, siger Martin Geertsen.

- Regionerne skulle se at komme i arbejdstøjet.

De seks supersygehuse konkurrerer om mange offentlige milliarder med Femer-bælt forbindelsen, Storstrømsbroen, motorveje og andre store projekter. Det er blevet smalhals for supersygehusene, påpeger Martin Geertsen.

- Riget fattes penge. Vi er ikke tilbage i nullerne, hvor manna kom ned fra himlen. Præcis derfor bliver vi nødt til at prioritere, hvad der er kerne-offentlige opgaver. Det synes jeg ikke, at det er at drive offentlige køkkener, siger Martin Geertsen.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce