V: Lad private stå for hospitalskøkkener på supersygehuse

Politik

07/11/13 9:00

Freja Eriksen

Regioner bør lade private drive hospitalskøkkener i partnerskab, mener Venstres spidskandidat Martin Geertsen.

Regionerne bør tænke ud af boksen og lade private firmaer drive køkkener i offentligt-private-partnerskaber (OPP) på de seks nye supersygehuse, hvoraf fire ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten ikke har råd til et køkken.

Det mener Martin Geertsen, som er Venstres spidskandidat ved valget 19. november til regionsrådet i Region Hovedstaden.

- Der mangler fantasi i regionerne. I stedet for at slå ud med armene kan man sætte offentligt-private partnerskaber i søen. Man kunne lade private opføre og drive køkkener. Det offentlige kunne så lave nogle aftaler med de private operatører, siger Martin Geertsen.

- Det har jeg vanskeligt ved at forestille mig, at regeringen vil hælde ned ad brættet.

Da VK-regeringen i 2007 præsenterede nye supersygehuse, var der udmeldinger om 80-90 milliarder kroner til byggeriet. Nu er beløbet halveret.

Af seks planlagte supersygehuse i Hillerød, Køge, Odense, Aarhus, Aalborg og Gødstrup ved Herning, har kun Aalborg og Gødstrup penge til et køkken.

- Så slemt står det ikke til. Men der er ikke et fireårigt barn, der ikke ved, at der har været økonomisk krise i landet. Netop derfor nytter det ikke, at man bare slår ud med armene og peger fingre af staten og Folketinget, siger Martin Geertsen.

- Regionerne skulle se at komme i arbejdstøjet.

De seks supersygehuse konkurrerer om mange offentlige milliarder med Femer-bælt forbindelsen, Storstrømsbroen, motorveje og andre store projekter. Det er blevet smalhals for supersygehusene, påpeger Martin Geertsen.

- Riget fattes penge. Vi er ikke tilbage i nullerne, hvor manna kom ned fra himlen. Præcis derfor bliver vi nødt til at prioritere, hvad der er kerne-offentlige opgaver. Det synes jeg ikke, at det er at drive offentlige køkkener, siger Martin Geertsen.

/ritzau/

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.