Vælgerne har totalt mistet tiltroen til SF's formand

Politik

31/12/13 10:07

Det er en katastrofe for Annette Vilhelmsen, siger ekspert om ny måling. Nedturen for SF ses fortsætte i 2014.

Når nytårsklokkerne i aften lyder, kan lederen af regeringspartiet SF, Annette Vilhelmsen, se tilbage på et sandt annus horribilis for sig selv og det parti, hun tilbage i oktober 2012 satte sig i formandsstolen for.

Og spørger man vælgerne, er der ingen tro på, at 2014 bliver et vendepunkt for folkesocialisterne, skriver Politiken.

Kun to procent eller 26 ud af 1135 adspurgte vælgere tror, at Annette Vilhelmsen som partileder kan skabe fremgang for SF i 2014, viser en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV 2.

Kasper Møller Hansen, professor i statskundskab ved Københavns Universitet, betegner det som en "sand katastrofemåling" for Annette Vilhelmsen.

- Det stærke mandat, hun fik af partiets medlemmer i formandsopgøret med Astrid Krag (SF), er fuldstændig smuldret væk under hende, siger han til Politiken.

Ifølge samme måling tror kun fire ud af 100 af de adspurgte, der stemte på SF ved folketingsvalget i september 2011, at Annette Vilhelmsen kan sikre partiet større opbakning hos vælgerne i det nye år.

Annette Vilhelmsen klarer sig dermed klart dårligst blandt de otte partiledere i målingen.

- Formanden er partiets ansigt udadtil, og det er klart, det smitter af, at vi bagudrettet har haft en række dårlige sager. Det har ikke været lige kønt alt sammen. Men det bliver bedre i det nye år, siger politisk ordfører i SF, Lisbeth Bech Poulsen, til Politiken.

Målingen viser også, at troen på både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstreformanden Lars Løkke Rasmussen er lunken, mens Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, klarer sig bedst.

Over halvdelen af befolkningen tror ifølge målingen, at han i 2014 vil skabe yderligere fremgang for partiet.

- Thulesen Dahl fremstår som en dygtig politisk praktiker med stor jordforbindelse og kontakt til vælgerne, siger Klaus Levinsen, lektor i statskundskab på SDU, til Politiken.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.