Vandløb får 700 millioner kroner i ny vandplan

Bæredygtighed

07/4/14 7:24

Miljøministeren har vandplan klar til landets vandløb. Planen præsenteres mandag formiddag.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) kommer mandag med en plan for, hvordan tusindvis af kilometer vandløb i den danske natur skal forbedres af kommunerne med hjælp fra de helt nye vandråd, oplyser Miljøministeriet.

Samlet er der afsat 700 millioner kroner til en ansigtsløftning af vandløbene.

Det er kommunerne og de 23 nyoprettede vandråd, der skal i gang med opgaven. Kirsten Brosbøl har besluttet at inddrage kommunerne og vandrådene i arbejdet med den næste generation af vandplaner.

Vandrådene består af lokale landboforeninger, Danmarks Naturfredningsforening, sportsfiskerne og andre interessenter. De skal sammen med kommunerne i løbet af det næste halve år komme med konkrete forslag til vandløbsindsatser i vandområdeplanerne.

Kommunerne vil få et kilometerantal og en økonomisk ramme, de skal holde sig inden for, samt et virkemiddelkatalog, der fortæller, hvilke redskaber de har til at løse opgaven, oplyser ministeriet.

Miljøminister Kirsten Brosbøl vil fortælle om den nye opgave sammen med konstitueret vicedirektør i Naturstyrelsen, Thomas Bruun Jessen, på et pressemøde mandag middag.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.