Venstre peger på Lars Krarup som kommunernes førstemand

Politik

08/10/13 7:53

Hernings borgmester er det oplagte bud på en ny KL-formand, hvis V får succes ved kommunalvalget, lyder det.

Stafetten som formand for KL kan blive sendt tilbage til Jylland efter næste kommunalvalg, skriver netavisen Altinget.dk.

Holder prognoserne, får Venstre en mærkbar fremgang, mens både Socialdemokraterne og SF går tilbage.

Det vil med stor sandsynlighed betyde borgerligt flertal i KL's bestyrelse og en Venstre-borgmester som afløser for den nuværende formand, Rødovres socialdemokratiske borgmester, Erik Nielsen.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, er ikke i tvivl om, hvem han mener, vil skulle løse den opgave:

- Der er ingen tvivl om, at Lars Krarup har vist sig som en meget synlig repræsentant i den nuværende KL-bestyrelse. Derfor er han i mine øjne et rigtig godt bud på en KL-formand, siger Kristian Jensen til Altinget.dk.

Han understreger dog, at det ikke er Venstres folketingsgruppe, der udpeger KL-formanden. Formelt set er det de delegerede på KL's topmøde, der vælger den nye bestyrelse og dermed også formanden.

Som næstformand for KL's søsterorganisation Danske Regioner vil Carl Holst (V) komme til at sidde over for Lars Krarup ved en række forhandlinger. Han peger også uden tøven på Lars Krarup som favoritten til rollen som kommunernes førstemand.

- Hvis Venstre kan besætte formandsposten i KL, så er jeg sikker på, at det bliver Lars Krarup, siger Carl Holst, der også er medlem af Venstres forretningsudvalg, til Altinget.dk.

Hovedpersonen selv er dog en smule mindre klar i mælet på spørgsmålet om, hvorvidt han ser sig selv som kommunernes kommende topforhandler.

- Jeg sætter da pris på at blive omtalt som emne. Men lige nu koncentrerer jeg mig om at forsøge at blive genvalgt som borgmester i Herning, siger Lars Krarup til Altinget.dk.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.