Venstre: Salg af Nets kan ikke stoppes

Politik

17/2/14 8:35

Vi kan ikke forhindre salg af Nets, men beskytte personoplysninger, siger Venstres it-ordfører.

Staten kan ikke stoppe salget af dankort-udbyderen Nets, når Nationalbanken kun ejer 10 procent af aktierne. Men der kan stilles krav om, at en ny ejer som leverandør til NemID og dankortet beskytter personfølsomme oplysninger lige så godt som nu.

Det siger Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen. Han er uenig med SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, som vil beholde statens aktieandel i Nets.

- Det mener jeg ikke, at vi kan eller skal. Nets er en privat virksomhed, hvor Nationalbanken ejer 10 procent. Derfor hverken kan eller skal vi bestemme, hvem Nets sælges til, siger Michael Aastrup Jensen.

- Men Nets er samtidig leverandør. Derfor er det lige meget, om det ene eller andet firma køber Nets. De vil stadig være leverandør til staten. Derfor kan og skal vi stille krav til vores leverandør om personsikkerhed og sikkerhed generelt, fastslår han.

Et politisk flertal bestående af SF, EL, V, K og DF kræver udenom SR-regeringen, at uafhængige eksperter kulegraver, hvad salg af Nets til kapitalfonde vil betyde.

Ifølge Berlingske er to amerikanske konsortier med i budkampen.

De amerikanske myndigheder kan ifølge avisen kræve, at en amerikansk kapitalfond som ejer udleverer data efter loven "The Patriot Act", som efterretningstjenesterne anvender til at overvåge data efter terrorangrebet 11. september 2001.

- Det er skræmmende oplysninger. Derfor er det vigtigt, at vi får en uafhængig undersøgelse af, hvad vi skal gøre for at sikre, at kun brugerne og danske myndigheder har adgang til de mange personfølsomme data, siger Michael Aastrup Jensen.

Han frygter ikke, at danskerne må betale mere for at bruge dankortet, når Nets kommer på udenlandske hænder.

- Vi skal ikke være nervøs for økonomien. Der tror jeg, at vi kan få en gevinst. Jeg er nervøs for personsikkerheden, siger Michael Aastrup Jensen, it-ordfører for Venstre.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.