Foto: Trine Søndergaard

Vestager skyder forslag om højere boligskat ned

Velfærd

31/03/2014 14:30

Freja Eriksen

Kommission vil sænke skat på arbejde og hæve boligskat, men økonomiminister Margrethe Vestager (R) er imod.

Produktivitetskommissionen vil sænke skatten på arbejde, men hæve skatten på boliger. Det svarer til Det Radikale Venstres politik, men partilederen, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager påpeger, at skattereformen fastfryser boligskatten.

- Regeringens politik er velkendt. Vi har en aftale om boligskatten med en række partier. Man skal stå ved de aftaler, man har lavet, siger Margrethe Vestager.

Hun hentyder til, at ejendomsværdiskatten er fastfrosset indtil 2020 i regeringens skattereform med Venstre og De Konservative. I 2002 indførte VK-regeringen et skattestop for ejendomsværdiskatten. Skattestoppet forlænges med skattereformen.

Læs også: Vestager: Verden har andre briller på end produktivitet

Derfor udhules statens indtægter fra boligskatter gradvist af inflationen, påpegede Produktivitetskommissionens formand, økonomiprofessor Peter Birch Sørensen, ved mandagens pressemøde. I 2012 gav boligskatterne staten 25 milliarder kroner.

Produktivitetskommissionen vil også "fjerne overbeskatningen af aktiv erhvervspolitik". Peter Birch Sørensen påpegede, at aktieselskaber beskattes relativt hårdt i Danmark.

Margrethe Vestager har før pressemødet fastslået i flere medier, at regeringen ikke vil sænke selskabsskatten eller afgifterne for erhvervslivet yderligere i forårets vækstplan. 

Hun påpeger, at selskabsskatten og afgifterne blev sænket i regeringens skattereform med Venstre og De Konservative. Margrethe Vestager henviser til, at virksomhederne også tjener på mindre regulering af deres forhold. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce