Foto: Trine Søndergaard
Foto: Trine Søndergaard

Vestager skyder forslag om højere boligskat ned

Velfærd

31/3/14 12:30

Freja Eriksen

Kommission vil sænke skat på arbejde og hæve boligskat, men økonomiminister Margrethe Vestager (R) er imod.

Produktivitetskommissionen vil sænke skatten på arbejde, men hæve skatten på boliger. Det svarer til Det Radikale Venstres politik, men partilederen, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager påpeger, at skattereformen fastfryser boligskatten.

- Regeringens politik er velkendt. Vi har en aftale om boligskatten med en række partier. Man skal stå ved de aftaler, man har lavet, siger Margrethe Vestager.

Hun hentyder til, at ejendomsværdiskatten er fastfrosset indtil 2020 i regeringens skattereform med Venstre og De Konservative. I 2002 indførte VK-regeringen et skattestop for ejendomsværdiskatten. Skattestoppet forlænges med skattereformen.

Læs også: Vestager: Verden har andre briller på end produktivitet

Derfor udhules statens indtægter fra boligskatter gradvist af inflationen, påpegede Produktivitetskommissionens formand, økonomiprofessor Peter Birch Sørensen, ved mandagens pressemøde. I 2012 gav boligskatterne staten 25 milliarder kroner.

Produktivitetskommissionen vil også "fjerne overbeskatningen af aktiv erhvervspolitik". Peter Birch Sørensen påpegede, at aktieselskaber beskattes relativt hårdt i Danmark.

Margrethe Vestager har før pressemødet fastslået i flere medier, at regeringen ikke vil sænke selskabsskatten eller afgifterne for erhvervslivet yderligere i forårets vækstplan. 

Hun påpeger, at selskabsskatten og afgifterne blev sænket i regeringens skattereform med Venstre og De Konservative. Margrethe Vestager henviser til, at virksomhederne også tjener på mindre regulering af deres forhold. 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.