Foto: Trine Søndergaard

Vestager: Verden har andre briller på end produktivitet

Den politiske opfølgning på Produktivitetskommissionens anbefalinger bliver ikke let, mener økonomiministeren.

Verden har andre briller på end produktivitet alene.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) efter, at Produktivitetskommissionen mandag fremlagde sin endelige rapport med mere end 100 forslag til, hvordan Danmark øger produktiviteten.

- Vi har bedt jer om at se på Danmark med produktivitetsbrillerne på. Det har I gjort. Det, der så følger efter, er, at verden har andre briller end alene produktivitetens, lyder det fra Margrethe Vestager.

- Og derfor forventer jeg en bred offentlig diskussion om, hvad det er for nogle hensyn, der skal være de tungest vejende, sagde Vestager, der også kaldte kommissionens arbejde for både "uomgængeligt" og "værdifuldt".

Kommissionen anbefaler blandt meget andet at hæve boligskatten mod til gengæld at arbejde på at sænke skat på arbejde og selskabsskatten.

Sidstnævnte må ikke være højere, end den er i vores nabolande, hedder en af anbefalingerne.

- Jeg tror ikke, at det nødvendigvis vil være sådan, at den politiske opfølgning bliver let. Men man kan da udtrykke det håb, at den bliver produktiv, lød det fra Vestager, der samtidig understregede, at regeringen på flere områder er i gang med det, kommissionen anbefaler.

Det gælder eksempelvis anbefalingerne på uddannelsesområdet, hvor Vestager anførte, at "der måske er lidt tv-køkken over det" med henvisning til regeringens allerede gennemførte reformer af de videregående uddannelser, folkeskolen og erhvervsskolerne.

- Jeg skal selvfølgelig ikke i dag tage forskud på, hvordan der skal følges op på de mange forslag. Det, som er centralt for os, er, at vi får fulgt op og lavet de initiativer, der gør, at vi øger danskernes velstand og velfærd, lød det fra økonomiministeren.

/ritzau/

 
Emneord: Produktivitet, Produktivitetskommissionen, Margrethe Vestager
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.02.20
  Vigtigt europæisk fokus på databeskyttelse og brug af kunstig intelligens

  Nyt stort EU-udspil om kunstig intelligens og ansvarlig brug af teknologi kan give et fornuftigt fundament for digitaliseringen

 • 16.01.15 Ledelse
  Sygehusene forbedrer produktiviteten

  De offentlige sygehuse har i perioden 2012 til 2013 øget produktiviteten og følger dermed den positive udvikling fra de foregående år. Det viser en ny rapport fra Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner.

 • 27.10.14 Ledelse
  Ny bog viser vejen til vækst i velfærdssamfundet

  En ny men endnu ung metode udpeges af flere centrale meningsdannere og organisationer som vejen til vækst. Ny bog - OPI * Debat og perspektiv - viser nu hvordan Offentlig-Privat Innovation bliver en central metode til at øge væksten i velfærdssamfundet. Med OPI kommer borgernes behov i centrum for nye produkter og løsninger. Det skaber bedre løsninger til borgerne og styrker virksomhedernes mulighed for vækst og udvikling.

 • 18.06.14 Bæredygtighed
  Mere end 90 initiativer skal trække Danmark helt fri af krisen

  Regeringen og Venstre har i dag opnået en forståelse om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen. Forståelsen betyder blandt andet at der gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 mia. kr. frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 mia. kr. vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.

 • 21.05.14 Velfærd
  Familiernes økonomi – fordeling, fattigdom og incitamenter

  Antallet af økonomisk fattige faldt fra 2011 til 2012. Faldet skal ses i lyset af, at ’fattigdomsydelserne’ og loftet over børne- og ungeydelsen blev afskaffet. Det kan man læse i Familiernes økonomi 2014, der blandt andet bidrager med ny viden om indkomstforskelle, fattigdom og økonomiske incitamenter.