Vilhelmsen: Jeg er enormt ked af Zornig-sagen

Politik

28/03/2014 09:46

Tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen erkender, at Zornig-sagen blev meget voldsom. - Sådan er politik også

- Jeg er enormt ked af hele Zornig-sagen, og at den fik det forløb, fordi det er en rigtig god sag at få socialt udsatte til at stemme.

Tidligere socialminister og formand for SF Annette Vilhelmsen erkender, at hendes løfte om en million kroner til Huset Zornig forud for kommunalvalget i efteråret fik store konsekvenser.

- Pludselig blev det en meget voldsom sag. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort anderledes, og man skal bare huske, at sådan er politik også, siger Annette Vilhelmsen i en ny e-bog udgivet af Zetland, en såkaldt single.

Her fortæller hun, at hun har brugt tiden, siden hun forlod formandsposten i januar, til mental forårsrengøring.

Hun vil ikke forholde sig til, hvem der bærer skylden for, at det gik, som det gik, og SF måtte forlade regeringen.

- Jeg er smadder træt af at høre om skyld. Jeg er ligeglad med skyld. Det handler om konsekvenser. Jeg hader, når folk siger undskyld.

Og det har medlemmer af folketingsgruppen gjort efter, at et flertal ikke kunne støtte, at Goldman Sachs skulle blive aktieejer i energiselskabet Dong.

- Men jeg vil hellere have, at de lod være. Det bedste er at sige, at "det, jeg har gjort, skete af forskellige grunde, og det havde nogle konsekvenser. Blandt andet var der en del, som gik ud over dig".

- Men hvis du siger undskyld, så skal jeg sige, at jeg godt kan forstå det, og at det er helt okay. Men det er ikke okay.

Hun er klar over, at Zornig-sagen kaster skygger over formandsperioden og siger, at hendes tanker efterfølgende er faldet på Preben Elkjær:

- Fantastisk fodboldspiller. Hver gang jeg ser ham, så tænker jeg på, at han brænder det straffespark.

- Det er ikke godt, fordi Preben Elkjær har jo spillet så meget godt fodbold.

På spørgsmålet om hun frygter at blive politikeren, der brændte et straffespark, lyder det, at hun håber at blive husket for de mange gode ting, hun nåede.

- Men selvfølgelig vil jeg også blive husket for det brændte straffespark. Det må jeg tage med.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce