Vilhelmsen: Min habilitet burde have været undersøgt

Politik

11/12/2013 13:28

Vilhelmsen erkender, at hendes million-løfte til Stemmer på kanten burde have udløst en habilitets-vurdering.

Socialminister Annette Vilhelmsens (SF) opsigtvækkende løfte om en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens Stemmer på kanten var så usædvanligt, at det burde have udløst en undersøgelse af eventuelle habilitetsproblemer.

Det understreger Annette Vilhelmsen på et samråd i Folketinget, der i yderste konsekvens kan koste SF-formanden sin ministerpost.

Allerede ingen Stemmer på kanten overhovedet havde søgt om midler sit til projekt om at få udsatte til at stemme ved kommunalvalget, sagde Vilhelmsen for rullende kameraer til Lisbeth Zornig Andersen, at "der er en million til dig".

- Min tilkendegivelse til Stemmer på kanten kan rejse spørgsmål om habilitet i forhold til sagen, siger Annette Vilhelmsen på samrådet.

- Og ser man tilbage på forløbet, burde der tidligere have været foretaget en vurdering af, om der kunne foreligge inhabilitet i sagen. Det skete ikke. Og ministeriet har oplyst mig om, at man ikke var opmærksom på dette forhold. Det er en klar fejl, siger hun.

SF's formand bebuder i kølvandet på forløbet omkring tildeling af en million kroner til Stemmer på kanten en uvildig advokatundersøgelse.

- Jeg vil have igangsat en uvildig advokatundersøgelse af den verserende sag og optakten til denne. Og at jeg på denne baggrund vil se på den fremadrettede organisering, så der sikres en korrekt og transparent sagsbehandling, siger hun.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce