Vilhelmsen: Min habilitet burde have været undersøgt

Politik

11/12/13 12:28

Vilhelmsen erkender, at hendes million-løfte til Stemmer på kanten burde have udløst en habilitets-vurdering.

Socialminister Annette Vilhelmsens (SF) opsigtvækkende løfte om en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens Stemmer på kanten var så usædvanligt, at det burde have udløst en undersøgelse af eventuelle habilitetsproblemer.

Det understreger Annette Vilhelmsen på et samråd i Folketinget, der i yderste konsekvens kan koste SF-formanden sin ministerpost.

Allerede ingen Stemmer på kanten overhovedet havde søgt om midler sit til projekt om at få udsatte til at stemme ved kommunalvalget, sagde Vilhelmsen for rullende kameraer til Lisbeth Zornig Andersen, at "der er en million til dig".

- Min tilkendegivelse til Stemmer på kanten kan rejse spørgsmål om habilitet i forhold til sagen, siger Annette Vilhelmsen på samrådet.

- Og ser man tilbage på forløbet, burde der tidligere have været foretaget en vurdering af, om der kunne foreligge inhabilitet i sagen. Det skete ikke. Og ministeriet har oplyst mig om, at man ikke var opmærksom på dette forhold. Det er en klar fejl, siger hun.

SF's formand bebuder i kølvandet på forløbet omkring tildeling af en million kroner til Stemmer på kanten en uvildig advokatundersøgelse.

- Jeg vil have igangsat en uvildig advokatundersøgelse af den verserende sag og optakten til denne. Og at jeg på denne baggrund vil se på den fremadrettede organisering, så der sikres en korrekt og transparent sagsbehandling, siger hun.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.