Vilhelmsens spindoktor skrev selv notat om Zornig

Politik

08/1/14 9:34

Socialminister Annette Vilhelmsens egen spindoktor forfattede selv notat i Zornig-sag, skriver jp.dk.

Et centralt notat om socialminister Annette Vilhelmsens spindoktors rolle i sagen om millionløfte til Lisbeth Zornig Andersen er skrevet af spindoktoren selv.

Det bekræfter Socialministeriet i en e-mail til Jyllands-Posten.

Det blot syv linjer korte notat - der ellers omtaler spindoktoren i tredje person - dukkede op på ministeriets hjemmeside den 23. december.

Og det afslører, at spindoktoren allerede dagen efter, at millionløftet i sommer var givet til Zornig, var klar over, at sagen kunne give "problemer", fordi ministeren "muligvis har formuleret sig noget uhensigtsmæssigt".

Alligevel blev løftet gennemført, og Zornig fik mindre end en måned senere udbetalt præcist én million kroner til et projekt for socialt udsatte.

Notatet har fået en central rolle i den prekære sag, da det er første gang, at Socialministeriet direkte bekræfter, at ministerens spindoktor overhovedet var direkte involveret i sagen og ringede til Zornig.

Modsat har ministeren flere gange forklaret forløbet om sagen overfor Folketinget uden at nævne telefonopkaldet fra hendes nærmeste rådgiver, men derimod for eksempel omtalt, hvordan en studentermedhjælper kontaktede Zornig og skabte forvirring.

Venstres Jakob Engel-Schmidt, der har fulgt sagen tæt, kalder det "ualmindeligt interessant", at en embedsmand har fået lov til selv at give en forklaring på ministeriets hjemmeside - uden at det betydeligt fremgår, at han selv er forfatter til dokumentet.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.