Vollsmoses hotspot-chef fyret

28/8/12 9:35

Ritzau

Chefen for kriminalitetsforebyggende indsats blandt unge i Vollsmose fratræder sin stilling i Odense Kommune.

Odense Kommune har fyret chefen for den såkaldte hotspot-indsats i Vollsmose.
Ifølge kommunen er chefen gennem godt et år, Tom Boisen, fratrådt sin stilling efter en kritisk rapport om indsatsen mod unge kriminelle i bydelen.
Den såkaldte hotspot-indsats blev vedtaget i 2010, og meningen var, at den skulle lægge en dæmper på uroen i dele af Vollsmose. Men opgaven er ikke løftet godt nok, viser evalueringsrapporten.
Direktør for børn- og ungeforvaltningen i Odense Kommune, Jimmy Streit, bebuder nu en omstrukturering af hotspot-indsatsen.
- Der skal ændringer til, så indsatsen i tydeligere grad målrettes uromagerne, siger Jimmy Streit.
Forrige weekend invaderede en gruppe på 60-80 personer en skadestue på Odense Universitetshospital i kølvandet på et skyderi i Vollsmose.
De ville have fat i en 26-årig mand, der blev såret ved drabsforsøget og kørt på skadestuen, hvor gruppen udøvede hærværk, og til sidst måtte betjente trække pistolerne for at få skabt ro.
Det affødte en hidsig debat om integrationsproblemer og muligheden for at tage kontanthjælpen fra dem af banden af hærværksmænd, der måtte modtage den slags.
- Der er ingen tvivl om, at hele den episode har gjort, at vi som ansvarlig myndighed må gøre noget, siger Jimmy Streit.
Også Odenses borgmester, Anker Boye (S), understreger, at kommunen vil evaluere hele indsatsen i Vollsmose
- Evalueringen er ikke god. Den er kritisk over for, hvordan jobbet (i hotspot-indsatsen, red.) er håndteret, og hvordan selve jobbeskrivelsen har været udformet, siger Anker Boye.
- Byrådet har derfor besluttet at lave en samlet vurdering af Vollsmose for at se, om vi kan gøre det bedre. Det område fortjener, at vi gør alt, hvad vi kan, siger borgmesteren.
To mænd på henholdsvis 19 og 35 år er varetægtsfængslet for balladen på skadestuen, mens to andre er fængslet for drabsforsøget.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce