Ida Donkin interviewes af Line Gade til podcasten Sundhedsvisioner

Sundhedsvisioner med Ida Donkin: Der er brug for opgør med de halve sandheder

Sundhed

27/05/2019 08:20

Line Gade

Mød Ida Donkin, der hver dag går på kompromis med sin store faglige viden, når hun må forenkle sine budskaber. Det er nødvendigt, fortæller hun i denne podcast. Hun har netop udgivet bogen 'Sygt eller sundt', hvor hun bl.a. gør op med 'fake news' i sundhedsformidlingen.

Ida Donkin mener, at alt for få sundhedsprofessionelle blander sig i debatten og hjælper danskerne med at sortere i de mange halve sandheder og pseudodebatter, som man støder på, hvis man forsøger at google sig til et svar på et sundhedsproblem. I denne podcast får du indsigt i, hvilke udfordringer hun oplever, når hun som læge og p.hd med en stærk fagighed skal koge sine budskaber ned, så de kan forstås af alle og du får en række gode råd til, hvordan du selv kan blive en bedre formidler. 

Ida Donkin er aktiv i Læger formidler, som er et digitalt læringsunivers, hvor danskerne kan hente faktuelt baserede råd om sundhed og sygdom i letforståeligt sprog igennem podcasts, film, blogindlæg og workshops. Lægerne bag sitet ønsker at hjælpe til at sortere i den enorme bunke af misinformation om sundhed og sygdom på nettet.

LÆS OGSÅ: Ny sundhedsredaktør på DenOffentlige

Hun har netop udgivet bogen: ‘Sygt eller sundt – sådan overlever du det næste sundhedsråd‘, hvor hun gør op med bl.a. ‘fake news’ i sundhedsformidlingen, modefænomener indenfor nutidens sundheds-dyrkelse samt ikke-evidens-baserede behandlingsformer. Med udgangspunkt i et utal af cases viser hun, hvordan farlige sundhedsråd kan have fatale konsekvenser.

Det er firmaet Sundhedskommunikation, der producerer og Line Gade er vært.

 

 

 

Mest Læste

Annonce